lördag 18 februari 2012

Förändring pågår ...

Jag har länge gått och tittat snett på vårt soffbord och varit sugen på att antingen byta ut det eller måla om det. Bordet i massiv oljad ek känns helt enkelt inte rätt längre, bara tungt mörkt och tråkigt. Men något nytt bord som fallit mig riktigt i smaken har jag inte hittat och att måla om bordet har jag blivit avrådd ifrån. Så vad gör man då? Jo man pratar  med sin duktiga färghandlare och får lite goda råd för det där med att måla kan faktiskt gå. Det som gäller är att slipa, tvätta med målartvätt, grundmåla, vänta i 24 timmar ... och sen kan man måla bordet i önskad kulör. 


Men, och det finns ett stort men i det här projektet. Färghandlaren höjde också ett varningens finger för det här målarprojektet. Att bordet är oljat, även om det är minst tre år sedan jag oljade in det, kan ställa till problem genom att olja blöder igenom färgen och gör den gulaktig. Händer det är det bara att börja om från början dvs. slipa, tvätta, grunda osv. Efter en stunds funderande bestämde jag mig för att chansa. Hur det än går kommer bordet aldrig mer att se ut som det gör på bilden för jag har redan påbörjat förändringsarbetet. Och frågan är om det inte är det där med att vänta i 24 timmar som blir den största utmaningen!

Trevlig lördag!

Maria
7 kommentarer:

 1. Vet precis hur det är, när man har kommit på att man vill göra något så vill man ju sätta igång direkt :-) Lycka till med målandet!

  SvaraRadera
 2. Det är just det där med torktider som gör att jag drar mig för att måla möbler.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, först måste jag säga att jag njuter som bara den av dina bilder på Ranunklarna, sååå fina!!!

  Och sedan fnissar jag... när jag tänker på vad den färghandlaren skulle säga om han såg mig när jag målar om...;) Slipar på fem sekunder och hoppar allt vad målartvätt heter... det har tom hänt att jag använt väggfärg på möblerna...;) Färghandlaren skulle bura in mig, hihi:) Lycka till med bordet nu, det är ju snyggt och det är kul med förändring! KRAM

  SvaraRadera
 4. Hmmm.. jag fick ett tips från Mimmi Staaf om just det där problemet. Man skulle måla med nån mojäng först som gjorde att oljan inte trängde igenom, minns ej vad det hette men tänkte att färghandlarna säkert har koll :-)

  SvaraRadera
 5. Spännande! Visst är det jobbigt att vänta... Men i ditt fall känns det som att det verkligen är värt det så inget går på tok. Hoppas du håller oss uppdaterade om resultatet!
  :) Tack för dina fototips!
  // Sandra

  SvaraRadera
 6. Å, vad jag känner igen den där otåligheten, haha. Vi sitter och väntar på att 3 hyllgavlar till en stringhylla ska ha varit grundmålade i 36 timmar så vi kan spraya igen. Men vi vill bara sätta upp den NU!!!! Min man började spåna på att vi kanske kunde sätta upp den ändå och ta ner den längre fram för att måla lager två. Hahaha, som om det någonsin skulle hända i så fall!!

  SvaraRadera
 7. Spännande!!! Lycka till. Själv håller jag på och laborerar med att måla ekgolv :). Kram Jes

  SvaraRadera