söndag 15 januari 2012

Städning - My way...

Oftast får en del av helgen ägnas åt att städa huset, det hinns helt enkelt inte med under veckorna. (Åh andra sidan hinns inte allt man tänkt sig med under helgen heller och det blogginlägg som var tänkt till igår kommer nu istället idag.) Igår när solen strålade och ljuset flödade in genom alla fönster kändes det riktigt roligt att städa. Med musik på och med städtrasan i högsta hugg jagades dammråttor iväg, skåpluckor torkades av, blommor vattnades och grejer flyttades lite hit och dit. Några glas och koppar fick flytta ut ur ett skåp för att få en plats på en liten öppen hylla och några kokböcker flyttade i stället in. Några ljusstakar och skålar har fått byta plats och tulpanerna har flyttat runt. Det är städning på mitt sätt det. Inte nog med att det blir rent, hemmet känns dessutom lite nytt och roligt igen och det utan att ha köpt en enda ny grej. Inte dumt alls!



Det fina vädret avslöjade förstås ett skriande behov av att putsa fönster men det får bli en annan gång. Kanske nästa helg ...

Trevlig söndagkväll!

Maria

2 kommentarer:

  1. Här har det städats idag och tala inte om fönster. Det går knappt att se ut genom våra på framsidan. Men som sagt, det får bli en annan dag!:)
    Och du, ökar man rundorna successivt så kan alla springa 1 mil till slut!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Du kan tro att mina fönster blev fina. Kul med lite nytt i hyllan.
    Kram Kristina

    SvaraRadera