tisdag 17 januari 2012

Kloka ord i köket ...

Jag tycker väldigt mycket om små texter av olika slag och använder gärna vackra ord, kloka citat och tänkvärda meningar som dekoration på olika sätt hemma hos oss. Allra mest gillar jag sådana texter som får tankarna att ta en eller två extra rundor och som inte är längre än att de får plats på griffeltavlan i köket. På griffeltavlan står just nu skrivet  "Kör inte fortare än din skyddsängel kan flyga." Kloka ord som jag läste på en övningsbil som jag hamnade bakom i Malmö för ett tag sedan.


En väldigt passande text på en övningsbil förstås men för mig är det en liten klok text som är applicerbar på livet. I alla fall kör jag många gånger fort, till och med väldigt fort, fram i mitt liv. Det är mycket som ska hinnas och fixas både hemma och på jobbet. Mycket jag både vill och måste ... men att köra på fortare än min skyddsängel kan flyga, det vill i alla fall inte jag.

Maria


2 kommentarer:

 1. Så sant!! Ligger väldigt nära till hands, för vi är många som kört fram i livet i hundranittio.
  Själv kraschade jag för två och ett halv år sedan rätt in i väggen. Men har lärt mig att förstå vad som är viktigt och prioritera.
  Ha en fin kväll!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Väääldigt kloka ord, och jag känner mig minst sagt "träffad" efter att ha kört ett tokhögt tempo lite för länge nu, vilket inte minst syns på avsaknaden av blogginlägg och bloggbesök...:-(

  Ni har ett väldigt fräscht kök, och det såg verkligen skinande rent och härligt ut i förra inlägget!

  Mitt i natten-hälsningar,
  Helena

  SvaraRadera