fredag 13 januari 2012

Fredag, tulpaner och fotografering ...

Jag har turen att ha ett jobb som jag för det allra mesta trivs med. Ändå känns det alltid lika underbart med fredag! På vägen hem idag gjorde jag ett snabbt stopp i blomsteraffären för att köpa något "vårigt" eller i alla fall "vintervårigt" att sätta på bordet. Hade nog först tänkt mig pärlhyacinter eller krokus men kunde sen inte motstå ett knippe vita tulpaner.

Alldeles krispiga och vintervåriga ligger tulpanerna och väntar på att arrangeras ...
Årets första tulpaner hemma hos oss ligger nu och väntar på att arrangeras ... men först måste de ju fotograferas. Jag kan inte annat än att småle åt mig själv och mitt fotograferande. Det är ett intresse som vuxit framför allt det senaste året och något jag gärna vill bli bättre på. Jag har upptäckt att fotografering ger mig samma känsla som pysslande av olika slag ger. En svårbeskriven känsla av lugn och fokus blandat med sprudlande kreativitet. En slags känsla av här och nu ... som sagt en känsla som är svår att beskriva. Lite klurigt är det förstås när man vill fotografera i naturligt ljus för det skymmer fortfarande väldigt fort. Men trots allt märks det tydligt att dagarna blir längre och längre och spana in den blå skymningen i bakgrunden.

Trevlig fredag!

Maria

3 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  En helt underbar bild som absolut förtjänar sin plats bredvid fotot på penslarna. Gillar speciellt skärpan på knopparna och den blå himmeln i bakgrunden.
  Se you soon!
  Kramis Kristina

  SvaraRadera
 2. Jättevackert foto, Maria!

  Varma hälsningar,
  Helena

  SvaraRadera