söndag 29 maj 2011

Mandelskorpor

I stället för blommor blev det en burk hembakade italienska mandelskorpor till mor idag. Lättbakade och hur goda som helst. Prova själv!


Italienska mandelskorpor

100 g margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
50 g hackad sötmandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mandel, mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla tre längder, lika långa som en plåt. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 10 minuter. Skär längderna i 2-3 cm breda snittar. Lägg dem med ena snittytan upp och rosta i samma ugnsvärme ca 7 minuter. Vänd andra snittytan upp och rosta även den.

Ät och njut!

Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar