tisdag 31 maj 2011

Fikonträd och krukpyssel

För några veckor sedan flödade försommarkänslorna och när jag var i plantskolan kunde jag inte motså frestelsen att köpa ett litet fikonträd. Trädet placerades på trädäcket vid skönaste vilstolen med planer på en liten medelhavsinspirerad hörna. Dessvärre hittade jag ingen kruka som jag både gillade och tyckte var prisvärd så det lilla trädet stod där i sin platskruka. Dessutom tog ett par frostnätter nästan knäcken på trädet och alla fina blad föll av. Det var alltså en ganska sorglig syn, mitt fikonträd, och inte någon vidare bra start på en medelhavshörna.

Som tur är visade det sig att fikonet hade kraft kvar att repa sig. Nya små fina blad är på gång......och hittar man ingen kruka man gillar får man fixa till något själv. Lösningen blev att använda en kruka jag redan hade här hemma men att klä den med ett nytt fodral. Av ett svart tyg sydde jag en säck som jag stoppade ner krukan i. Lite textilfäg och stämplar hjälpte till att piffa den. Gardenlove ... Love garden ... Gardenlove ... Visst är det härligt med trädgård!

Kram Maria

2 kommentarer:

 1. Hej! vad kul att hitta din fina blogg.
  Och HEJA fikonträdet! Krukan vart ju kanonsnygg. Den idén lägger jag i bakhuvudet, tack så mycket.
  Ha det så gott!
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Tur att det var en ivskraftig krabat det där! Mitt myrsineträd som jag trodde höll på dö håller nu på och skjuter nya skott, jippie!
  Fiffig lösning med krukan, jag hoppas hinna ägna mig lite åt min balkong under långhelgen.

  SvaraRadera