tisdag 2 juli 2013

Calm ...

Det finns en bild som jag återvänder till om och om igen. En bild som inspirerar och som förmedlar en så skön känsla av lugn och harmoni att jag undrar om jag någonsin kommer att tröttna på den. Bilden finns på s. 30 i IKEA´s bok SY-Älska Textil och för att förstärka den lugna känslan i bilden står orden calm och lugn med vackra bokstäver på sidan bredvid. Jag återkommer till bilden för att jag tycker så mycket om att titta på den och känna på den men också för att jag så gärna vill skapa den där känslan av lugn med mjuka textilier och stilla fladdrande gardiner i vår pergola. Jag har försökt några gånger men inte lyckats med det jag ville, inte hittat rätt känsla. Igår gjorde jag ett nytt försök och nu känner jag att jag närmar mig. Vita kuddar, ett fårskinn och så har gardiner hängts upp om än med en provisorisk lösning. De där böljande gardinerna som jag fascineras av på bilden är inte så lätta att få att se så där naturligt mjuka och böljande ut i verkliga livet och det är ju inte känslan av "Va!? Vad har den där tokiga människan hittat på nu? Har hon hängt ut lakan i pergolan!?-känslan" jag vill skapa. Så jag fortsätter att bära kuddar fram och tillbaka. Jag hänger om gardinerna ännu en gång och sätter mig sedan en stund bland det mjuka och funderar lite. 
Funderar på om jag ska fästa en gardin så att jag inte bara får fladdrande väggar i pergolan utan även ett mjukt tak som skärmar av. Och mitt i allt funderande så känner jag ett lugn och tänker att det faktiskt inte gör någonting alls att det inte är strålande sol och 25 grader varmt. Man kan ha det hur mysigt som helst ändå. 

Maria

Ps. Stort tack till alla er som röstade på min sommarbild i Creandos fototävling. Det räckte inte hela vägen till vinst men jag är så glad ändå över att ha varit med, över att ha fått så många röster som jag fick och över alla de kommentarer jag fått från er som gillade min sommarbild. Ds.

8 kommentarer:

 1. Jag har också funderat över hur folk kan få till den där böljande känslan... jag tycker att det ser helt ljuvligt ut hos dig, så för min del blir det en 10:a! Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Rofyllt och underbart! Som du sa så behöver det inte vara 25 grader varmt och strålande sol hela tiden, man kan njuta ändå.

  Ha en underbar dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 3. Behöver verkligen inte vara kanonväder hela tiden för att man ska njuta av semestern!:)
  Tycker att det ser mysigt ut där i er pergola. Vill ha en pergola eller ett uterum. Ett uterum vore perfekt då man kunde vara "ute" även när det regnar!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vad fint du gjort! Tycker det ser vackert ut när det hänger och fladdrar!

  Där skulle jag gärna ligga och mysa med en bra bok!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Det ser jättemysigt ut. Jag skulle nog satsa på ett "tak" också för att förstärka känslan av lugn. Då gör det inget om det börja dugga lite heller.

  Kram Helén

  SvaraRadera
 6. Hihi ja inte ville man framstå som den tokiga grannfrun inte!
  Tycker det ser mysigt ut, ordet pergola är så vackert också!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 7. Ser att du har hittat en fin plats till ditt fårskinn. Ser hur mysigt ut som helst med de vita skira längderna. Jag hade nog också provat med ett tyg som tak. Känns kanske mer inramat då. Ha det bra Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Det ser helt underbart ut! Jag gillar känslan, men man är ju sin största kritiker själv oftast.

  SvaraRadera