tisdag 28 maj 2013

Helt olikt mig!

I alla år som mina barn har gått på förskola eller i skolan har jag varit en ordentlig förälder på alla de sätt. Jag har gått på alla föräldramöte, samlat in eller lämnat pengar till jul- och sommarblommor till fröknar och tagit del av all information i form av diverse lappar och alltid sett till att barnen har haft allt vad de behöver för skolarbete, utflykter och annat. Men när det var dags för föräldramöte i dotterns klass ikväll så drabbades jag av en total orkeslöshet och samtidigt en sorts trots och tjurighet, inte helt olikt ett mindre barns "vill inte". Jag ville verkligen inte gå! Orkade inte lyssna på fältgruppen igen. Orkade inte lyssna på diskussioner om klasskassa och gemensamma aktiviteter. Orkade inte! Allt jag önskade för kvällen var att få vara hemma. Jag ville baka bullar, jag ville testa att göra mjukglass och jag ville fixa med ett par bilder. Så jag gjorde det!Jag struntade i att gå på föräldramötet och stannade hemma och fixade med sådant jag ville istället. Helt olikt mig! Nu är det inte så att jag inte tycker att föräldramöte är viktiga att gå på, jag har som sagt i alla år gått på alla möten kring barnen. Men just ikväll är jag helt säker på att valet jag gjorde är något som var bra både för barnen och för mig. Barnen fick mjukglass till kvällsfika och till frukost i morgon blir det hembakade bullar och det bästa av allt, vi fick en lugn kväll tillsammans här hemma, alla fyra. Jag kanske borde vara lite trotsig fler gånger?

Maria

14 kommentarer:

 1. Det är bara nyttigt att göra sånt man känner för just nu. Alla måsten tar över annars. Tror nog att de flesta mått bra av att strejka från det inrutade livet lite mer.

  SvaraRadera
 2. Det gjorde du alldeles rätt i. Familjen är ändå viktigast. Man vet aldrig vad morgondagen bär med sig. Superfina bilder! Kramar Pernilla

  SvaraRadera
 3. Det gjorde du rätt i. Det lät ju som ni fick en skön kväll. Och vilka vackra bilder du visar oss idag. Underbara! Kram Anita

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med!
  Ibland behöver man säga nej. Det betyder inte att man tycker att det är oviktigt.
  Vi lever med så mycket krav att jag tror att vi ibland tappar tiden till det viktigaste, som familjen och mjukglass.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Bra att säga nej ibland! Är också en sådan där förälder som är på varenda möte och nästan alltid åker på att göra saker för att ingen annan ställer upp.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja Maria, det är helt ok att vara trotsig ibland och bara tänka på sig själv! Du gjorde helt rätt. Du har ju varit duktig och gått på alla andra möten?!
  Och vilka vackra bilder du fixade med. Som alltid!
  Hoppas mjukglassen smakade bra. Tyvärr har jag inte en chans att smaka den, men familjen kanske kan någon gång.
  Ha en skön onsdag

  kramar
  Lene

  SvaraRadera
 7. Låter som du behövde göra som du ville. Världen går inte under för att man inte alltid är med på allt. Låter som en jättemysig kväll!

  Bra gjort!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. *ler* Det där är bra för dig! Var lite mer wild & crasy *hihi*

  Tack du fina för dina värmande ord... hoppas du vet hur mycket det betyder!

  kram till dig!

  SvaraRadera
 9. Haha!! Kul "revolt", klart du gjorde tätt!! Mjukglass... Behöver man glassmaskin till det?

  SvaraRadera
 10. Vet du, jag har kommit lika långt som du:) Jag stannade också hemma förra föräldramötet, men det tog till yngsta barnet innan jag kunde:) Man behöver inte vara så himla ambitiös jämt, bättre att ta hand om sig och må bra. Det skrevs säkert något protokoll du kan läsa senare:) Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Ibland behöver man vara lite "trotsig" och vilka vackra bilder du visar, ljuvliga.
  Kram till dig

  SvaraRadera
 12. vad härligt att vara trotsig..dessutom fick ni ju en mysig kväll och en härlig morgon, det kan man gott unna sig

  kram kajsa

  Ps. fantastiskt fina bilder

  SvaraRadera
 13. haha! Vad härligt det lät! Du gjorde ett bra val!

  SvaraRadera