fredag 19 april 2013

Inspiration ...

Jag hittar ofta inspiration i bloggvärlden. Inspiration till både det ena och det andra som t.ex. inspiration att göra veckostädningen igår istället för att som vanligt städa efter jobb på fredagen hos kloka Hannis  (städförbud fredag - söndag tilltalade mig). Och inspiration till en vegetarisk vecka och nya recept hos Queen of Kammebornia som fått mig att redan nu skriva matsedel för större delen av nästa vecka (barnen oroar sig lite över att det ska serveras konstig mat under nästa vecka men att äta mindre kött för en mer hållbar värld är ju ändå rätt bra). Sen hittar jag ju massor av inspiration kring foto, inredning, trädgård, mode och pyssel och annat också på många fina bloggar men alla dessa bloggar kan jag inte rabbla upp här för de är många. 


Lite av tanken med min egen blogg är att kunna bjuda tillbaka på lite inspiration, som ett tack för all inspiration jag får, men jag känner att det är lite si och så med det just nu. Jag har för tillfället inte så stor lust att pyssla och fixa med inredningsprojekt här hemma. Trädgården har nyss vaknat efter vintern och är inte mycket att visa er ännu. Och fotografera, ja det gör jag men inte så mycket och det blir inte så mycket nytt. Men jag tänker att det får lov att vara så nu. Jag har precis börjat på ett nytt jobb med allt vad det innebär. Massor av nya möten med människor som jag ska skapa en relation till och att inte veta hur allt fungerar och ska ordnas tar mycket energi och när jag är trött sprudlar inte direkt kreativiteten. Men kreativ eller inte så äta måste man göra och ett enkelt recept kan jag ju i alla fall dela med mig av. Flera av recepten på matsedeln har jag hittat hos Queen of Kammebornia men ett recept har funnits i min receptpärm länge länge och passar perfekt när maten behöver komma på bordet snabbt, nämligen pasta med broccolisås.

100 g skivade champinjoner
ca 250 g broccoli
1-2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 msk vetemjöl
citronpeppar
salt,peppar

Så här gör jag: Först kokar jag broccolin. Under tiden den kokar fräser jag champinjoner och pressad vitlök i en annan kastrull. Jag strör över mjöl och blandar sedan i creme fraiche och vatten och kryddar med salt, peppar och citronpeppar. Därefter lägger jag i den färdigkokta broccolin i såsen och serverar med tagliatelle och torrostade jordnötter. Snabbt, lätt och gott och dessutom vegetariskt.

Trevlig helg!

Maria

10 kommentarer:

  1. Låter som en jätteglad rätt . Får prova den en dag.
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Vad fint det var med tavlan så där! Och Heinz-burken med blomman är ju så söt!

    SvaraRadera
  3. Inspiration att fota och skriva har man ju inte alltid, mycket annat i livet pockar på uppmärksamhet. Men för mig, känner jag alltid ett lugn och en inspiration av att besöka din blogg. Tack för det! Kram Sara

    SvaraRadera
  4. Borde också ha städfritt fredag till söndag, men den senaste tiden har det inte funnits ork för detta förrän på helgen.
    Visst är det härligt med all inspiration man får här i bloggvärlden!:)
    Tack för receptet också, lät gott.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vardagen är ju faktisk lite upp och ner. Jag hittar alltid härlig inspo hos dig. Och era fina fotoutmanngar som så många duktiga bloggare är med. Lyft huvudet högt. Du har en härlig blogg att vara stolt över. Lycka till med nya jobbet. Kram Anita

    SvaraRadera
  6. Mmm, det låter gott. Du inspirerar!!! :)

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  7. Din veckomeny låter hur god som helst.
    Receptet du skrev får man kanske prova någon gång. Det låter gott det med.
    Inspirationen kommer när den kommer. Det är nog inget man kan tvinga fram. Ha en fin helg

    Kramar
    Lene

    SvaraRadera
  8. Du är go du!
    Visst är det skönt att slippa helgstäd, då får man tid över till annat kul=))

    Och recept jagar jag jämt så det tar jag tacksamt emot!

    Och du, tänk på vilken inspirationsspridare du är bara med er fotoutmaning!
    Jag sitter på helspänn varannan Tisdag, längtar faktiskt efter den utmaningen.

    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  9. läste också det där med städförbud på helgen och ska försöka komma igång med det....och ta en vardag istället ...

    och tack för recept ...älskar broccoli så det där låter kanon.

    Kram
    och ha en fin helg.
    Pernilla

    SvaraRadera
  10. Vad roligt att du är med på vegetariska veckan! Hoppas ni får många goda överraskningar och att barnen tycker det är gott! Vilket smarrigt recept du bjuder på, tack för det! Stor kram!

    SvaraRadera