söndag 17 mars 2013

Fotoutmaning vänner emellan - Knäckt

Temat i Fotoutmaning vänner emellan den här gången är "Knäckt ..." Knäckt skulle ju kunna vara den där grenen som står i en vas i hallen just nu, avknäckt från en buske, men mina tankar kring ordet knäckt snurrade mest runt att känna sig ledsen, frustrerad och besviken på något man inte klarar, knäckt av en uppgift som blivit övermäktig. Under veckan som har gått har jag ägnat mer tid än jag brukar åt att hjälpa mina barn med skolarbete. De är båda ambitiösa, har förmåga och förutsättningar att klara det mesta och de flesta utmaningar de ställs in för. Men ibland är uppgifterna svåra och de behöver hjälp, som när andragradsekvationerna bråkar och är svåra att förstå eller som när idrottsuppgiften innehåller många moment som ska beskrivas i detalj med både text och bild. Vi hjälper, jobbar tillsammans och hittar lösningar, uppgifterna blir gjorda och barnen blir godkända i skolan. Men får man inte hjälp när man behöver det, då är det lätt att bli just  knäckt ...


Nu kan det ju se ut som att det går lite vilt till här hemma när läxorna ska göras, att pennor knäcks och papper skrynklas ihop men så är det vanligtvis inte. Pennan på bilden fick helt enkelt offras för att det skulle bli en bild till fotoutmaningen. Har du fotat något till temat? Länka då gärna. Både Kristina och jag är så nyfikna på din tolkning och vill gärna hitta till dig.

Maria
15 kommentarer:

 1. Bra tolkning!
  Gillar verkligen bilden.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Snggt! Jag ska ut på en fotopromenad med några vänner i eftermiddag. Hoppas jag hittar något på temat då :-)

  SvaraRadera
 3. Hej vilken fin bild och tolkning av ordet. Jag har försökt länka till dig och Kristina. Vet inte om jag har lyckats.Jag kom inte upp på din lista.

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Härlig tolkning! Jag kom aldrig på något så jag kommer väl igen om två veckor. Kraaaaam Pia

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!
  Sitter på scandic triangeln och tittar ut över stan. Ska strax gå ner och äta frukost. Jag är inte ett dugg knäckt.
  Tänker som du när jag hjälper pojkarna med skolarbete, det finns allt för många barn som inte får någon hjälp. Härligt när man kan ta en fin bild på något som trots att det känns jobbigt i stunden löst sig.
  Stor kram till dig och de dina.

  SvaraRadera
 6. Vacker skugga i bilden din. Har lämnat mitt bidrag i dagens utmaning, spännande att prova på. Trevlig söndag!/kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Underbar bild!!!!

  Ha en fin söndag!
  KRAM / Tatjanis

  SvaraRadera
 8. Vilket roligt tema.. jag ska fnula lite och kanske lyckas komma med något senare :) Älskar bilden, så snygg!

  Ha en fin dag! kram elin

  SvaraRadera
 9. Jättefin bild... Svårt Jättesvårt tema denna gång men skam den som ger sig, jag är med!

  SvaraRadera
 10. En jättefin bild! Jag var fantasilös till tusen och lämnar till slut en tolkning från en som inte knäckte koden till detta tema (hö, hö, hö....).

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Att bli knäckt över läxor, det händer rätt ofta här hemma. Knäckta pennor har vi inte sett, men kastade böcker och skrynklade papper.
  Många fina bidrag!:)
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilken tur dina barn har som har dig. Stackars de som inte av någon anledning kan få stöttning i skolarbetet hemma.
  Fin bild!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Så fin bild!

  Ha en skön början på veckan

  xx

  SvaraRadera
 14. Snyggt foto!!! Så kan det ju kännas ... :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera