söndag 6 januari 2013

Fotoutmaning vänner emellan - Årets första ...

Årets första Fotoutmaning vänner emellan och temat är just Årets första. Bilderna i mitt bidrag är från årets första joggingrunda som togs den 1 januari 2013. Sedan dess har det blivit två rundor till. Bilderna är väl inte precis någon större fotografisk utmaning men jag passade i alla fall på att leka med ISO inställningen på kameran. Det gryniga, eller brusiga, utseendet på bilderna är alltså gjort direkt i kameran och kommer av att jag använt ISO 6400 trots att det var ganska ljus eftermiddag när jag tog bilderna. 

Nej som sagt, bilderna bjöd kanske inte på någon stor utmaning, men att hålla igång joggingen det lär bli en utmaning som heter duga. Jag har inga svårigheter med att komma igång med jogging, problemet är att jag har så lätt att sluta igen. Det finns så mycket annat i livet som jag tycker är roligare att ägna mig åt och jag är lite för bra på att hitta ursäkter för att inte ge mig ut och träna. Men jag precis som alla andra behöver motion och nu testar jag ett knep för att hålla motivationen uppe. Jag har nämligen engagerat min syster som träningskompis på distans. Med nästan 6 mil emellan oss blir det inte av att vi träffas och springer tillsammans men nu har vi båda laddat ner ett träningsprogram för nybörjare via Runkeeper. Runkeeper talar om vilka dagar vi ska ut och springa och vilken typ av löpträning som står på schemat. På det sättet tränar vi samma dagar och kan sporra varandra via telefon eller sms. Så här långt fungerar det riktigt bra.Den stora utmaningen för mig blir att snöra på skorna och ge mig ut i morgon igen efter en arbetsdag. Vardagen är tillbaka och kanske kan de här bilderna fungera som lite inspiration då. 

Vad var ditt årets första? Jag är nyfiken och vill gärna titta in till dig. Har du ett bidrag till utmaningen som du vill att andra ska hitta till är det bara att lägga till din länk med den blå grodan.

Trevlig söndag!

Maria27 kommentarer:

 1. Gillar bilderna! och visst är det så att man har så mycket annat man vill göra. men idag ska jag simma men det blir det inga bilder på:) så jag blir inte med i utmaningen denna gång. kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Fina bilder!! Bra kämpat! Jag använder mig av funbeat för att samla träningsresultat och motivation! Min bild kommer lite senare...

  SvaraRadera
 3. Så roligt att ni gör det tillsammans! Jag tycker ditt iso fungerade jättebra på bilden, det blir en rätt cool känsla när den är så där grynig.
  Efter en låång förkylning har jag också kommit ihång... men lite motigt är det allt :)

  Min utm. kommer i em :)
  kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Jag är med! Vad ljuvligt med en träningspartner - jag drog ut maken häromdagen på årets första powerwalk, efter ett alldeles förlångt avbrott. Fint med det svartvita!

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder o en underbar årets första. Längtar redan till min årets första löprunda!!!

  Bra jobbat o du kommer att fixa det även efter jobbet :) utan problem o med massor av energi!

  Ha en fin söndag!
  /Tatjania

  SvaraRadera
 6. Heja!
  Springa är bra! Då rensar man huvudet samtidigt som man tar hand om kroppen.

  Gillar bilderna!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat!:) Vad är det för program du laddat ner? Jag använder också Runkeeper och gillar den. Tänkte försöka ta mig ut en sväng lite senare idag. För mig gäller det att bestämma redan på söndagen vilka dagar jag ska ut och springa och sedan försöka göra det direkt efter jobbet. Jag har även ett mål uppsatt framför mig, som gör att jag måste träna för att klara av det. Vi får peppa varandra!:)
  Fina bilder hade du tagit också! Får se om jag hinner få till något bidrag senare under dagen.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Men vad duktigt att ha kommit igång! Springa skulle jag vilja göra, men tror inte jag skulle orks 100 meter ens!
  Ha en skön dag!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 9. Skönt att komma igång med vardagsmotionen efter helgerna. Jag gillar inte att springa men går gärna fort och länge... Kraaam Pia

  SvaraRadera
 10. Va härligt att komma igång, själv ska jag sätta igång mitt "nya liv" imorgon och i helgen fick jag en drivkraft genom en kompis, då vi ska kolla av varandras framsteg varje månad...förhoppningsvis når jag mitt mål inom ett halvår

  Gillade bilderna väldigt mycket

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 11. Är fotoutmaningen öppen för alla tro?

  Jag har fotat och gjort ett bidrag. Säg till om det inte är ok.

  Varma hälsningar/SoF

  SvaraRadera
 12. Så kul att jag/vi på Ordlös Onsdag inspirerade er till en egen fotoutmaning.
  Tack! ♥

  PS. Man har lite dåligt koll på alla som man träffar på "här och där" i olika fotosammanhang. Bloggar byter dessutom namn och layout så ofta så det blir svårt att ha koll. DS

  SvaraRadera
 13. Härligt bidrag och läckra bilder. Kram

  SvaraRadera
 14. Bra jobbat och snygga bilder!! Och roligt med nytt år och nya fotoutmaningar!

  SvaraRadera
 15. Finfina bilder och så härligt att få springa. Här är det så halt fortfarande så jag vågar inte ge mig ut på vägarna.
  Kram!

  SvaraRadera
 16. Jag låter dina bilder inspirera mig också... Så fort hostan har lämnat mig, så ska jag banne mig snöra på mig mina också :)

  Kramar

  SvaraRadera
 17. Ja har varit inne å tittat på era fina bilder å hade tänkt bidra med egna idag men tyvärr ville inte datorn eller rättare sagt nätkonktakten funka så ja får tyvärr bara se på. Funkar inte å lägga upp bilder via mobilen :(

  SvaraRadera
 18. Härligt att komma igång att röra på sig. Mina skor står snyggt på skohyllan än så länge men snart....

  SvaraRadera
 19. Du är flitig du!
  Nu är jag hemma igen, bra va!
  Kramen :)

  SvaraRadera
 20. Bra första bild.. Det är ju himla bra att ha en träningspartner som kan dra dom dagar man inte orkar och tvärtom, jag är precis likadan. Tur att jag har en kusin 100 meter ifrån som jag kör med, behövs nu när jag nästan bara kör hemma träning.
  Ha fina kvällen, kram

  SvaraRadera
 21. Kul att jag är med dig på rundorna, ska ta med dig i fortsättningen!:)
  Kram

  SvaraRadera
 22. Jag add-a mig, hoppas det är ok!
  Här joggas det också!
  Sandra

  SvaraRadera
 23. Härligt!! Blir inspirerad, men då mina fötter fortfarande har en släng av förlamning så går det inte, är tacksam att jag kan promenera i alla fall:)
  Heja dig!!

  Kram

  SvaraRadera
 24. Åh, jag känner mig riktigt peppad att börja springa igen efter sjukt långt uppehåll, men när jag tittar ut är det 1 dm snö på marken..

  SvaraRadera
 25. psst...välkommen in till mig, för där finns något för just dig...

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 26. Härligt!!! Jag måste också få på mig skorna. Blir också sugen att hänga på fotoutmaningen...
  Kram Malin

  SvaraRadera