torsdag 20 december 2012

Nästan som en pepparkaka ...

Nu är jag julledig och oj vad jag ser fram emot de lediga dagarna! Förutom att ledigheten betyder tid att njuta av julen med familjen så hoppas jag att det också ska bli tid för läsande, pysslande och fotande. När jag kom hem från jobb idag tänkte jag att det var lika bra att börja njuta av ledigheten direkt och ta en lång promenad med Edith. Kameran fick följa med i hopp om att hitta något fint att fotografera men vinterskåne visar sig inte riktigt från sin bästa sida just nu och några bilder blev det inte. Det är liksom mest grått, grått och ännu mer grått. Snön vi hade har nästan helt smält bort och den stickiga kornsnön som yrde i luften under promenaden räcker inte för att vi ska få en vit jul. Tillbaka hemma igen tog Edith och jag en liten sväng i trädgården. Inte mycket att titta på och fotografera där heller men mina blick föll ändå på en trädgårdsstol täckt med ett mycket tunt lager kornsnö. På stolen låg ett löv pudrat med snö, nästan som en pepparkaka ... en liten trädgårdspepparkaka.
 
 
Tänk att det faktiskt alltid går att hitta något fint att vila ögonen på, även när det först bara ser ut att vara jämngrått och trist.
 
Maria
 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Vilken fin trädgårdspepparkaka! Så trist det blev här i livet utan fantasi. Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, bara man tar sig tid att leta efter det!:)
  Får väl se om jag är lika nöjd med granen när den väl kommer in, har dock aldrig varit med om en gran som varit för tät!:)
  Hoppas också att jag ska få tid för pyssel, fotograferande och bokläsning under ledigheten.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Väldigt vackert från ett grått Skåne

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 4. Ljuvlig trädgårds pepparkaka , ha en fin fredagskväll !

  SvaraRadera