fredag 7 september 2012

Pyssligt fredagsmys ...

På väg hem från jobb idag föll jag för impulsen att besöka en nyöppnad garnaffär. Hade egentligen inte något speciellt stickprojekt i tankarna men blev alldeles förälskad i ett blåmelerat, underbart mjukt garn. Ett sådant där "måste-bara-ha-garn". Bredvid det blå garnet låg ett lika fint garn i en röd-lila nyans och plötsligt började en idé om en randig halsduk ta form. Dämpade toner av blått, röd-lila och ... gult.
 
 
 
Jag har ju kännt mig sugen på något gult ett tag nu och en och annan gul rand i en halsduk kan nog vara ett bra sätt att testa den färgen på. Lusten att få sätta igång med det lilla stickprojektet gjorde att det gick som en dans att städa huset och fixa middag. Nu är det dags för pyssligt fredagsmys.
 
Trevlig helg!
 
Maria
 



13 kommentarer:

  1. Är så sugen på ett stick- eller virkprojekt nu i höst, men vet inte än vad. Träffade min mormor i onsdags och hon undrade om jag hade något handarbete. Får se om jag kan införskaffa något när jag kommer hem från vår resa!:)
    Gillade färgerna även om gult inte är en färg som finns här hos oss.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Åh vilka fina garnnystan! Nu blev jag riktigt sugen på att sticka! Kram Nilla

    SvaraRadera
  3. Det är väl härligt när man kommer in i en garnaffär och ser saker man bara måste ha. Hjärnan sätter genast igång att fundera ut vad det kan bli för fint av det. Denna årstiden som kommer nu är ju som gjord för stickkvällar. Ha en skön helg.

    SvaraRadera
  4. Vilka fina färger på nystan!! Hmm, sist jag stickade var i slöjden- undrar om jag ens kommer ihåg hur man gör?

    SvaraRadera
  5. Härliga höstfärger på dina garnnystan! Spännande att se vad det blir för pyssel.

    Ha en skön fredagskväll!
    Kram Suss

    SvaraRadera
  6. Åh, vad mysigt det låter. Halsduk är ju ett lagom stort projekt.
    Kram Anita

    SvaraRadera
  7. Undrar hur det går för dig....blir det nåt resultat? Fina färger du valde. det kommer att bli jättebra och uppiggande i höstrusket, som vi vet dyker upp när man minst anar det.

    Fredagskram från mig till dig!
    Veronica

    SvaraRadera
  8. Åh, vad härligt mys! Jag skulle virka men crashade totalt i soffan efter att ha somnat vid läggningen. Mannen fick en sovande fru till sällskap i några timmar innan jag tillslut gick och lade mig... Tråk! Väntar med spänning på ditt projekt!

    SvaraRadera
  9. Finns inget bättre än den känslan du beskriver. Lusten att göra något av fina garner och kombinera det med en mysig stund en fredagskväll! Toppen! / Annika

    SvaraRadera
  10. Mysigt! Kommer bli snyggt med de färgerna!
    SV: Personlig stil. Jo, har också hört det. Men innan man kan skaffa sig en så måste man ju prova olika tekniker ;)

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  11. Ser ut som jättefina färger och garner. Älskar att du fått dem i papperspåse, det blir så mycket lyxigare känsla! Ha en bra kväll. Kram

    SvaraRadera
  12. Åh, vilka underbara färger. Såååå fint detta kommer att bli! :)

    Ha en fortsatt kanonhelg!
    Kramar

    SvaraRadera
  13. Kul med gul! En underbar färg tycker jag! Kommer bli en fin halsduk! Och blir alltid lika impad av er som är så händiga och kan sticka! Det skulle jag också vilja kunna, men har tummen mitt i handen när det gäller det! ;-) hihi
    Kram och hoppas du haft en fin helg!

    SvaraRadera