söndag 9 september 2012

En lampa flyttar runt och en fråga till er ...

En del av helgen har tillbringats sittandes med halsduksstickningen i händerna. Jag har kommit en bit på vägen och har faktiskt en halv halsduk nu ;) Men att sitta och sticka en septemberkväll kräver ju belysning och helst bättre ljus än vår vingliga golvlampa kan erbjuda så i dag fick jag för mig att flytta skrivbordslampan till vardagsrummet igen och den lampan är helt enkelt toppen! Den passar precis var som helst. Lika snygg på skrivbordet som på skänken i vardagsrummet eller på lilla soffbordet även det i vardagsrummet.  Nu har jag ljus vid soffan och det är ju bra men det tråkiga är  att lampan förstås fattas på skrivbordet.  Det får alltså införskaffas en lampa till.
 
 
Passar alldeles utmärkt här också! För er som kanske undrar så är skåpet som skymtar i bakgrunden fortfarande inte fixat. Vissa saker tar tid att komma igång med.

 
Böcker som just nu får ligga framme bara för sina färgers skull.
 
När jag ändå var i gång och flyttade skrivbordslampan så passade jag på att flytta några andra små saker också. Det blir väldigt lätt så att det ena på något sätt ger det andra. En liten hortensia som glömts bort och varit nära att duka under av törst och torka håller på att återhämta sig fick flytta in från trädgården. Kanske kan jag hålla lite bättre koll på den då. Och nu måste jag fråga er kloka människor ute i bloggvärlden. Är det någon av er som har erfarenhet av att ha hortensior inomhus? Är det möjligt att ha dem som krukväxter inomhus under höst och vinter? Blomsterhandeln säger att det går att ha dem inomhus men trädgårdssidor på internet säger att de ska grävas ner i rabatten. Förvirrande besked alltså.
 
Maria
 
 

13 kommentarer:

 1. Jag kan inte säga något om växter. De dör de garanterat. Men snyggt har du det, det kan jag med säkerhet säga!

  SvaraRadera
 2. Jag slås alltid av hur fint du har det när jag kikar in, och över hur fina bilder du tar!! lampan är sååå snygg! Gröna tips har jag dessvärre inga...;)

  Klok fundering du hade själv... jag undrar om det inte är så att vi alla går vilse i våra prioriteringar emellanåt... Det enda vi kan göra är att påminna varandra om och om igen vad som är viktigt och försöka putta in det vi kommer fram till, i livets "to do-listor" Allt flyt till dig i höst goa bloggvän!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tror det beror lite från blomma till blomma.... Har haft dom som klarat sig väldigt länge och en del som vissnat rätt fort. Brukar ge dom en dl vatten var eller varannan dag ca så brukar dom hålla sig bra. Planterade även ut en förra hösten som tog sig i år och blev grön och fin. Dock är det svårt att få dom att blomma om.
  Har även hört av någon blomexpert på tv som sa att hortensior inne är som en lite mer långlivad snittblomma, alltså inte så lång livslängd. Lycka till! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag har övervintrat hortensior! De stod i källaren hela vintern och tappade alla blad, men när våren kom så kom dom igång igen! Så visst går de att övervintra! har för mig att de var känsliga för beskärning däremot! Tror inte man ska göra det!!
  Kram och lycka till!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Inga gröna fingrar här tyvärr... men lampan har jag också fast i svart. Nu arbetsbelysning men har även tjänstgjort som sänglampa. Som vanligt så mysigt att besöka dig, alltid lugnt o fridfullt, känns det som!! :)

  SvaraRadera
 6. Ljusproblem har jag också, särskilt nu med åldern hihi, därför fixade jag också bättre belysning nyss:) väldigt fint har du! Min erfarenhet av Hortensia inne är dålig, funkar inte för mig. Men ute har den stormtrivts och stått superfin hela sommaren så jag gräver nig ned den och hoppas den klarar sig. Kram Nilla

  SvaraRadera
 7. Riktigt snygg lampa!
  Handarbeten kräver bättre ljus och lite tråkigt är det att tända en stark lampa när man egentligen bara vill ha tända ljus.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Åh, så snygg lampa!!!
  Sorry, kan inte alls hjälpa dig med blomman.
  Google är ju fantastiskt på sånt ;) Odla.nu , prova där ;)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 9. De lamporna agerar sänglampor hos mig och funkar ypperligt för det också kan jag meddela! Dock har jag inga råd att komma med vad gäller hortensian, blommande krukväxter och jag kommer inte alls överens..

  SvaraRadera
 10. Vad mysigt det är att sitta och handarbeta på hösten :) Men bra belysning behövs ju...

  SvaraRadera
 11. Här kan jag tyvärr inte hjälpa dig alls, men jag älskar lampan!

  SvaraRadera
 12. Jag gillar din fina lampa. Slogs av tanken att det ena föder det andra. Jag flyttar också runt saker och familjen skakar på huvudet. Jasså vi ska ha den där nu. Ses på torsdag. Kram Kristina

  SvaraRadera
 13. Åh jag älskar att ha hortensior både ute och inne och har flera stycken olika varianter. Inne går jättebra men de får absolut inte torka ut. Så fint här hos dig, kul att hitta hit, kram Victoria.

  SvaraRadera