måndag 23 april 2012

Ett kakmonster experimenterar ...

För ganska länge sedan hittade jag ett recept på fantastiskt goda havrekakor med tranbär hos AnnaMalin med bloggen Helt enkelt. Nu har kakmonstret här hemma experimenterat och bytt tranbär mot blåbär och en del av sockret mot hackad vit choklad. Det blev riktigt mumsigt!



Kanske bor det ett kakmonster i dig också så här kommer receptet till dig som vill prova själv:


Havrekakor med blåbär och vit choklad

Vispa 200 g rumsvarmt smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt 2,5 dl vetemjöl, 4 dl havregryn, 1,5,tsk bikarbonat, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl torkade blåbär och 100 g ganska grovt hackad vit choklad. Blanda väl. Rulla ca 30 st bollar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till bollarna lätt. Grädda i ca 10 min i 175 grader. Låt kallna på plåten.


Jag vill också passa på att tacka för alla fina kommentarer om min ring av mormors knappar. Jag känner er inte och ändå blir jag så glad av era kommentarer! Det är så roligt också att upptäcka att några nya läsare har hittat hit. Det ger ju mig nya bloggar att upptäcka och jag ska snart besöka er, men inte i kväll. Det har varit en lång dag och nu kallar John Blund på mig.

Trevlig kväll!

Maria

6 kommentarer:

  1. Kära nån så fantastiskt gott. Vit choklad och blåbär...gahaaa...
    :)
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Åååhhh! Vilket kakmonster du måste vara :) Lät ju fantastiskt!! Det här kakmonstret försöker ju ta det lite lugnt med de där smaskiga nu för tiden (hänger lite ihop med överkonsumtioen av kaffe) Men på fredag då tusan ska det bli Marias monstergoda kakor! :)
    Tack för dina alltid lika fina hälsningar, jag blir ju så glad!
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Ännu ett recept jag måste prova någon dag!:) Har köpt hem kolor till dina kolagrottor, men har än inte haft tiden att baka dem. Nu får jag nog ta en bakdag snart och testa båda recepten!:)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Åh, det måste jag prova. Har nog bara bakat med blåbär i mjuka kakor, det här blir spännande! Tack för receptet!

    SvaraRadera
  5. Havre är himla gott i kakor! Och så känns det ju som att de nästan blir nyttiga då, eller hur..? :-)
    Jag håller bara med alla andra om den vackra ringen!

    SvaraRadera