onsdag 28 mars 2012

Nya armband ...

Ibland är det långt mellan tanke och handling. Väldigt långt till och med. Materialet till de här makraméarmbanden köpte jag i somras men inte förrän i söndags fick jag lust att faktiskt göra dem. Men bättre sent än aldrig och nu har jag i alla fall några nya armband.

  Det smala blå armbandet är ett litet pysselexperiment. Det har jag gjort genom att jag först vikt bandet dubbelt och sedan sytt ihop det. Därefter har jag sytt på de små silvriga pärlorna. Knäppet på armbandet syns tyvärr inte här men det är gjort av den "ögla" som bildades när jag vek bandet och en påsydd knapp. Öglan fungerar alltså som ett knapphål. Det blå skinnarmbandet är inte ett hemmapyssel. Det köptes på en hantverksmarknad i höstas men passade så bra ihop med de nya att det fick vara med på bilden.Har du inte provat att göra sådana här armband så kan jag absolut rekommendera dig att göra ett försök. Det är inte svårt och de går att variera på hur många sätt som helst med olika pärlor och med olika färg och grovlek på band. Beskrivningar finns att hitta både i böcker och på nätet.

Trevlig onsdagskväll!

Maria

5 kommentarer:

 1. Vilka fina armband!:) Ännu en sak att skriva upp på "prova-på-listan"!:)
  Gjorde vänskapsband i somras, men mitt blev aldrig klart. Dottern gjorde flera stycken.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka fina! Vill ha, vill göra! :)
  Trevlig kväll!
  // Sandra

  SvaraRadera
 3. Åh så fina!!! Ack ja, nu fick jag också en till post på min VILL FÖRSÖKA GÖRA-lista... :-) Verkligen superfina tillsammans också!

  Hälsningar,
  Helena

  SvaraRadera
 4. Wow så snygga de blev! Jag har liksom fått för mig att det ser lite väl hemmapysslat/flätat ut för att jag ska gilla det, men dina armband är verkligen SKITSNYGGA som min dotter skulle sagt :-)

  SvaraRadera
 5. Jättefina blev de! Jag är lite sugen på att prova detta...

  SvaraRadera