tisdag 21 februari 2012

Nästan som nytt!

Det var med spänning jag drog upp persiennerna idag och lät morgonljuset flöda in över det nymålade soffbordet. Jag var minst sagt spänd på att se resultatet av gårdagens målning. Och hur blev det nu då? Det blev faktiskt riktigt bra! Det andra färglagret täckte fint och nu är bordet vitt och blankt. Nästan som nytt!
Nu har bordet kommit på plats igen och tänk vad lite färg kan göra. Mattan som kändes så trist i sällskap med det bruna bordet ger genast ett lite fräschare intryck i sällskap med det vita.
Det blir alltså inte en tredje runda med färgen och det är jag glad över men så var det det där med torktid. På färgburken står egentligen inget om torktid utan bara när färgen är övermålningsbar. För säkerhetsskull kollade jag därför upp saken på färgtillverkarens hemsida och till min förskräckelse står där att färgen är helt genom härdad först efter en vecka! Men inte kan väl det betyda att man inte får piffa och pynta lite på bordet redan idag? Det har i alla fall jag redan gjort. En eller annan chans får man helt enkelt ta.

Det känns riktigt bra att bordet fick nytt liv genom en ommålning. Ganska kul att måla var det också, bortsett från långa torktider då. Faktiskt så kul att jag idag har varit och skaffat mer färg. Det finns nämligen ett matchande hörnbord som också behöver fräschas upp så nu har jag lite att göra i några dagar till.

Kram

Maria

4 kommentarer:

 1. Skönt att det blev bra!:)
  Kul när man kan göra om hemma utan att det kostar en förmögenhet.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag känner så väl igen mig, vill inte vänta... Det blev jättefint i alla fall, grattis!

  SvaraRadera
 3. Men vad fint det blev!! Väl värt arbetet?!
  Sandra

  SvaraRadera
 4. Supersnyggt! Allt blir ju bra i vitt liksom :-D

  SvaraRadera