söndag 3 juli 2011

Sommar och semester = läsa, del 2

I mitt förra inlägg tipsade jag om boken Borta bäst av Sara Kadesjö. Idag vill jag tipsa om en helt annan typ av bok. En bok där det inte är tänkvärd text som är det viktiga utan underbara bilder. Man behöver alltså inte tycka om att läsa för att uppskatta den här boken.


Boken heter kort och gott Sy med underrubriken Älska textil. I boken kombineras två av mina intressen nämligen textil och inredning. På köpet får man en massa vackra bilder att inspireras till fotografering av.

Boken har förutom inspirerande bilder tips på små projekt man kan göra själv och man behöver faktiskt inte ens kunna sy för att genomföra flera av projekten. Med tyg, klister och häftpistol kan man skapa jättefina saker.


Några av bilderna kan jag titta på om och om igen. Tankarna snurrar kring hur den sköna känlsan av vilsamt ska kunna överföras till vårt sovrum ...


... och kring hur känslan av det enkla lugnet ska kunna skapas på vår ena uteplats. En chokladblomma som skymtar nere i hörnet har jag ju redan. Måste ju vara en bra början.

Den här härliga boken hittar man på Ikea och när jag var där för två veckor sedan såldes den till ett riktigt bra pris för alla family-medlemmar. Hoppas att det fortfarande är så om du blir sugen på att köpa den.

Maria

3 kommentarer:

 1. Ibland är det bilderna som gör hela boken!:) Härliga bilder de du visar, hade gärna tillbringat tid där!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. En bamse stor kram helt enkelt, saknar dig!!!!

  SvaraRadera
 3. En toppenbok förstår jag. Fina bilder att inspireras av!
  Ha det gott!
  Kram.

  SvaraRadera