fredag 22 oktober 2010

2 år ...

För precis två år sedan sprang jag runt som en toka med packlådor och städtrasor. Då kändes det som att vi aldrig skulle bli färdiga, som att det hela tiden behövdes fler packlådor, att det hela tiden dök upp nya saker som skulle packas ner och som att det hela tiden fanns någon vrå kvar att städa. Det var stressigt och nervöst på en och samma gång. Men till slut blev vi klara och dagen då vi skulle flytta in i vårt nya hus var äntligen där. Ingen kan ha längtat mer än jag.

Att ta steget och flytta är att lämna något bakom sig och börja på något nytt och hur det nya kommer att bli kan man aldrig vara helt säker på. Kommer man att trivas? Kommer det att bli som man tänkt sig? Tänk om det förra huset var bättre? För vår det blev det som tur var toppenbra. Från första stund har huset kännts rätt och jag trivs så bra här. Det är inte ett stort hus, inte ett hus i lyx och överdåd. Det är ett enkelt hus, ett ljust hus, ett hus med lugn och harmoni. Ett hus som får mig att sänka axlarna, ta ett djupt andetag och bara njuta av att komma hem. Det är helt enkelt ett hus för mig och min familj, eller kanske rättare sagt, det är vårt hem.

Så för att fira tvåårsdagen bjuder jag på ett collage med bilder från vårt hem. Mycket vitt, lite brunt och lite svart.Hoppas att du också njuter av att vara hemma.

Kram Maria

3 kommentarer:

 1. Tack för ditt råd, jag behåller nog båda stövlarna i slutändan i alla fall!:)
  Fint hus ni verkar ha! Vi pratade om detta med hem förra lördagen då vi hade främmat av goda vänner. Vi kom fram till att ett hem var där man trivdes, där man hade det som man ville och som var personligt!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh så härligt! Både i ord och bild. Och visst är det så att det är viktigt att kunna känna att hemmet är en plats för både ro, vila och glädje. Jag förstår att du upplever ett skönt lugn i ditt hus, det ser så harmoniskt ut på bilderna. Väldigt vackert fat som står lutat där och väldigt vackra bilder allihop!

  Kul att du är tillbaka i bloggvärlden och hoppas att du känner att du kan blogga i den takt du hinner med, utan att det blir stressigt. Jag känner mig själv lite sliten mellan hur roligt det är att blogga och hur tiden äts upp lite för mycket om man skall försöka hinna med att hälsa på hos alla bloggvänner man vill kika in hos... Puh, västvärldens lyxproblem! ;-D

  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram, Helena, The Swenglish Home

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Men vilka snygga bilder!! Som taget ur en inredningstidning! Du har otroligt bra smak :)
  Förstår att ni trivs o känner lugn i den miljön. Det vita med inslag av lite mörkare färger tycker jag blir så himla snyggt och framförallt harmoniskt.
  När vi byggde vår veranda valde jag att måla allt i vitt, för att sedan kunna bryta av med små färgklickar. Det rummet älskar jag - å brukar sitta där o bara njuta av det ljusa...
  Må så gott!
  Kramar Marie

  SvaraRadera