fredag 3 september 2010

Min underbara lilla dotter ...

Min underbara lilla dotter är mitt största fan när det gäller min blogg och på hennes initiativ blir det nu ett inlägg om hennes rum.

Det här rummet diskuterats ofta hemma hos oss. Dottern och jag tycker nämligen inte att vi riktigt har fått till det där inne och det har inte blivit så mysigt som vi tänkt oss. Brist på idéer har vi inte men vi har inte riktigt kunnat enas och det är en anledning till att rummet inte har blivit helt färdigt. Då och då får vi för oss att möblera om vilket hittills inte gjort någon större skillnad på mysfaktorn men kanske att den sista möbleringen kan vara något. Tills för några dagar sedan stod sängen vänd mot den gröna fondväggen så att hyllorna på väggen kom över huvudänden. Fåtöljen stod i hörnet vid fönstret och skrivbordet stod bredvid fåtöljen. På något sätt tycker jag att det är den mest naturliga möbleringen eftersom jag inte är glad för att placera sängar direkt vid ett fönster men den här gången får jag kanske ge mig på den punkten.

Som man ser på bilderna så står sängen nu vid fönstret och fåtöljen har fått platsen vid den gröna väggen tillsammans med skrivbordet. Allt vi har gjort är alltså att vi har spegelvänt möbleringen och märkligt nog känns rummet både mysigare, ljusare och luftigare så här. Nu går vi och smakar på den här varianten och bestämmer vi oss för att det är så här det ska vara så ska det köpas vita tavelramar och göras en tavelvägg ovanför sängen. Det ska också köpas en ny klädsel till fåtöljen och kanske kanske ett annat skrivbord. Men kan sängen verkligen stå där? Tyck gärna till!

Önskar dig en trevlig helg!
Maria


5 kommentarer:

 1. Kära Maria,
  Det ser jättefint ut och med väldigt lugna och harmoniska färger. Jag förstår dock ditt dilemma, då jag heller inte är något "fan" av säng direkt under fönster, särskilt inte framåt vintern med drag och kyla. Det ser inte ut som om det finns ett element under fönstret, så jag gissar att det sitter någon annanstans och säkert också påverkar möbleringsmöjligheterna. Sedan är jag osäker på var dörren är, vilket ju säkert har avgörande betydelse för hur luftigt rummet känns beroende på placering av allt... Hmmm, ojoj, nu har fått igång mig! ;-) Att klura ut bästa lösningen för harmoni i ett rum kan jag ligga sömnlös av länge, men nu skall jag väl kunna behärska mig, då det inte gäller mitt eget hus... ;-)

  Känner igen dilemmat gör jag dock, då mina söners rum är pyttesmå, och bara ca 2 m breda. I 6åringens rum fick det bli en lösning med en "dagbädd" från IKEA, där den höga "ryggen" känns som ett litet skydd mot fönstret den står under. (Du kan se bilder på bloggen under Boy bedroom).

  Hur som helst är det väldigt mysigt i din dotters rum, och känns luftigt och harmoniskt, sängplaceringen under fönstret till trots.

  SvaraRadera
 2. Min dotter sa direkt. Vad fint det blev. Och jag håller med henne. Hon sa också att hon saknade sin fåtölj,vilken hon hade en likadan innan.Det ser väldigt mysigt ut så fort där finns en mysíg sittplats. Ses snart. Då får vi se det i verkligheten. Ha det bra!PO

  SvaraRadera
 3. Tycker att det blev jättebra. Kanske kan en liten tygklädd sänggavel skydda mot drag fram emot vintern. Det blev en mysig liten hörna med fåtöljen. Kan se dig sittandes där och småprata med I när hon inte kan somna. Känner igen den lilla prickiga lådan och minns vår mysiga fikastund. Bilderna blev jättebra, känner att vi måste bloggfika snarast. Kanske borde jag bjuda in proffset också. Hoppas ni får en mysig .... kväll, Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Hej svejs! Åh,Det ser både fint o mysigt ut....
  Ett perfekt tjejrum i fina färger!

  Ha en bra vecka! Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det ser supermysigt ut! Ljuset kommer ju in så bra, å jag tycker inte det är fel med sängen vid fönstret. Fina o ljusa färger. Det ser väldigt fräscht ut!
  Kram

  SvaraRadera