fredag 26 april 2013

Så fel man kan ha ...

Det är nog så att det är lätt att höra det man vill höra och se det man vill se. Så när man ser ett vackert rosablommande träd när man susar fram mellan två uppdrag på jobb så tänker man direkt att det måste vara ett körsbärsträd som börjat blomma, bara för att man tycker så mycket om blommande körsbärsträd. Och  i den stunden reflekterar man inte över att det inte är så mycket annat än lökväxter som börjat blomma än och att det kanske trots allt inte har varit vårvarmt tillräckligt länge för att körsbärsknopparna ska vara utslagna nu. Då kan man glad i hågen ta med sig kameran till jobb bara för att fota det fina trädet på vägen hem och väl framme vid trädet upptäcka så fel man kan ha. Inte var det ett blommande körsbärsträd jag sett men väl någon annan rosablommande trädgårdsväxt med en ljuvlig doft. Vacker den också även om den var lite fel.


Och så fel man kan ha när man tror att man ska hålla sig borta från alla förkylningsbaciller typ för evigt bara för att man klarat sig hela höst- och vintersäsongen. En rackans riv-i-halsen-bacill har slagit klorna i mig och idag är det jag som kurar ihop mig i soffan för att göra ingenting dvs vila och njuta av att det är fredag.

Maria

9 kommentarer:

 1. Vackert ändå även om det inte var körsbärsblom!:)
  Stackare!:( Krya på dig! Jag har varit lite snorig i veckan, men än så länge har det stannat vid det.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fin bild du tagit, det känns verkligen att våren är här för att stanna!

  Jag håller tummarna för att du snabbt piggnar till. Hopas att du mår bättre i morgon och att du får njuta av helgens ledighet!

  Kramar från Veronica

  SvaraRadera
 3. En vacker blommning var det i allfall. jag längtar till att se körsbärsträden i full blom snart. förra året var det vid valborg som de slog ut i stockholm har jag för mig. krya på dig. kram Nilla

  SvaraRadera
 4. God Morgon! Härlig bild och jag vet vad det är för en växt men glömt namnet (retligt) hur eller hur är den jättefin. Ha en bra helg och hoppas att du snart mår bättre Karin

  SvaraRadera
 5. ...men fin ändå.

  Krya på dig Maria & imorgon hoppas jag på Skräp-bidrag. :)

  Solskenshälsningar.

  SvaraRadera
 6. Tradigt med halsont. Hoppas du snart känner dig bättre. Fin bild på de rosa blommorna ha en fin lördag kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Ha, ha, ha...jag hade också tänkt körsbär! Och jag hade antagligen inte ens kommit på hur fel ute jag var. Och så hade jag presenterat bilden som årets första körsbär på bloggen sen.... :) :)

  Krya på dig nu! Du också!

  SvaraRadera
 8. Vilket vackert foto! Jag ligger här i feber. Hallå liksom, är inte bacillerna borta nu, det är ju vår!

  SvaraRadera