tisdag 23 april 2013

Plocka skräp och fotografera skräp...

Det finns många saker här i världen som jag förundras över, som t.ex. att många människor verkar tycka att det är helt ok att kasta både burkar och annat skräp ungefär över allt där de står och går. Åtminstone när de rör sig på allmän mark för jag tror att det är väldigt få som skulle tycka att det är ok att slänga skräp i sin egen trädgård eller på sin egen tomt. Att man överhuvudtaget slänger burkar och glas och inte återvinner det förundrar mig också. I min familj har vi återvunnit metall, glas och papper så länge att jag aldrig någonsin skulle kunna tänka mig att kasta det på fel ställe. Hur som helst, med tanke på hur skräpigt det är på många ställe så är Skräpplockardagarna ett riktigt bra initiativ. Vecka 17 är den officiella kampanjveckan men man får naturligtvis plocka skräp när som helst och göra en insats för miljön.


Fotografera skräp kan man också göra. För idag är det tisdag i udda vecka och dags för ett nytt tema i Fotoutmaning vänner emellan och Kristina hade den fiffiga idén att temat den här gången ska vara just...

"Skräp..."

Ut och fota skräp alltså och kanske är det läge att också plocka upp något som ligger och skräpar och slänga det på rätt ställe, inte vet jag. Många av er vet precis hur Fotoutmaning vänner emellan fungerar men skulle här vara någon ny läsare som undrar hur det går till så klicka här.

Maria


11 kommentarer:

 1. Ojojoj "skräp" då finns det ju en del att välja på.
  Nu får man tänka till något riktigt bra.
  Huvudvärken är mycket bättre. Tack för omtanken.
  Nej, hundrundorna kommer man inte undan och det är helt ok för mig. Många gånger hjälper de faktiskt en hel del tycker jag. Härligt!

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 2. Verkligen fiffigt tema. Får klura lite. Ha det bra ! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Det var en riktigt snygg papperskorg!!! Den gillar jag *haha*
  kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Intressant tema, får nog flera att tänka till kring vad de slänger var. Ha en bra kväll. Kram Nina

  SvaraRadera
 5. Skräp får det bli!
  Det är bedrövligt hur mycket det kastas i våran natur.
  Människor verkar ibland inte förstå hur mycket skada det gör..

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Godmorgon =)
  Jag avskyr skräp i naturen och är noga med att lära barnen om hur man kan ta hand om miljön och naturen. Fler både bry sig. Stor kram

  SvaraRadera
 7. Men visst blir man förundrad över de som kastar skräp hur som helst, det kan reta gallfeber på mig!
  Man kan ju undra vem de tror ska städa upp efter dem..
  Riktigt härlig bild på en tuff skräptunna!
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 8. Ja, alltså nu när snön tinar bort så tinar ju allt möjligt annat skräp fram och jag blir så irriterad när jag ser det! Är det så himla svårt att sopsortera/slänga saker på rätt ställe?! Går man bara där och "åååh vad jobbigt att behålla det här kvittot i min ficka, jag måste slänga det på marken nuuuu!"
  Don´t get it.

  SvaraRadera
 9. Ja, då ska jag gå ut och fota skräp... På jobbet (arbetar på en skola) har barnen plockat skräp hela veckan. Lilltjejen här hemma har en tatuering på armen där det står "håll Sverige rent". Det är mycket "skräp" denna vecka.
  Snygg skräptunna du hittat!

  /Melinda

  PS. Äntligen fungerar internet hos oss igen... så man kan uppdatera sig lite i bloggvärlden.

  SvaraRadera
 10. Hoppas du snart kryar på dig! Kram Anita

  SvaraRadera
 11. Kul! Skräp! Det kan ju inte vara så svårt att hitta. Det finns ju....nästan var som helst här :)

  SvaraRadera