lördag 1 december 2012

Första december och en härmapa på köksbordet ...

Jag är en person som ofta får nya idéer, ibland kanske t.o.m. lite för många. Precis varifrån alla idéer kommer vet jag inte alltid. Jag vet däremot att de ofta är kombinationer av intryck och inspiration från olika platser, händelser, butiker eller bilder. Jag kan t.ex. något jag gillar och få en idé om att göra en egen variant, något som passar just mig och mitt hem. När jag vet var jag hittat inspiration till något pyssel talar jag gärna om det. Härmapa javisst, men att stjäla idéer och låtsas att de är mina från början, nej. Sveas nya grej, Härmapa, handlar just om det här. Att det är okej att inspireras av andra, låna idéer och utveckla till något eget, men också om att tala om var inspirationen kommer ifrån.
 
På mitt köksbord står just nu inte bara en, utan faktiskt två, härmapor. Det har nämligen varit lite si så där med inspiration till adventspyntandet och i morse surfarde jag runt på lite olika bloggar i hopp om att hitta något att ha på köksbordet. En titt in på den fina bloggen Simplicity gav inspiration att piffa mitt lilla myrcineträd med ett band av spets och grön mossa. Genast höjdes adventsstämningen på köksbordet. När jag sedan flyttade dit årets datumljus, en härmapa som jag visat här på bloggen tidigare, så kände jag mig riktigt nöjd. Idén till datumljuset kommer från Tine K.
 


 
Och visst är det tur att man inte måste tänka ut precis allting själv. Att man kan få lov att njuta av andras bilder och idéer när en de egna tryter för att sedan plötsligt själv få en ny idé att dela med sig av till andra.
 
Maria

12 kommentarer:

 1. Men det är ju det som är själva grejen, att få bli inspirerad till att förändra och härmas lite. Ta åt sig äran , nix men göra som man vill OK. Fint hos dig och jag inspireras.. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Se där! Såå fint och så kul att du vill vara med och inspirera och härmas!! :) önskar dig en fin kväll!!

  SvaraRadera
 3. Så snyggt det blev och visst är det härligt att hämta inspiration från andra ! Kram

  SvaraRadera
 4. Haha, ja det var lite samma :-D Glasburken är verkligen jättejättefin!!

  SvaraRadera
 5. Tycker att det är perfekt att få inspiration och ideer från andra bloggar, men jag är också noga med att berätta var jag fått det ifrån. Tycker att rätt person ska få cred för det!:)
  Kom just på att jag tänkt använda din ide till adventsljus, men det får nog bli imorgon i så fall. Har glömt av det och nu ikväll hinner jag nog inte, eller så gör jag det...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Härmapor är ju små tama/ofarliga djur som bor inom oss alla. Att få & ge inspiration & att dela med sig av DIY projekt....är det inte en stor del av grunden till bloggandet. Toppen tycker jag!!! Krams m

  SvaraRadera
 7. Å så fint! Nu ska jag också vara härmapa och stoppa i mossa sådär och piffa mina blommor också. Tack!!

  Ljuset ska jag nog också apa efter. STORT tack :)

  KRam LInda

  Ps. vad fint du har i headern.

  SvaraRadera
 8. Vi är nog härmapor lite tillmans. Men snyggt blev det1
  Ha en skön advent! Anita

  SvaraRadera
 9. Du har det som jag just nu, dåligt med inspiration. Det blir gamla säkra kort här. I princip iallafall. Och så en härmapa...med en liten tvist bara för att det skulle kännas lite bättre :)

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Första gången jag kikar in här genom "Helenas enkla vardag". Jättefint du gjort. Jag tycker också det är roligt att surfa runt och inspireras. Hade det inte varit för det så hade jag kört i anamma gamla spår.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Grymt! Hoppas att det är ok att jag snor den:-)
  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Åååå vilken bra idé med datumlappen i ljusburken! Den knycker jag :) Och åååå vad fint du har det!

  SvaraRadera