onsdag 28 november 2012

Uggla eller varg? - Väst i fuskpäls ...

Det är sällan jag syr kläder till mig själv, eller rättare sagt det är sällan jag syr kläder över huvudtaget nu för tiden, men i helgen som gick blev det några timmar vid symaskinen. Jag var nämligen sugen på en väst i fuskpäls men har inte hittat någon som jag gillat ute i stadens butiker. I sådana lägen kan jag mycket väl få för mig att fixa till något själv och därför blev det ett besök i tygbutiken. Fuskpälsen, vargimitation, hittade jag hos Stoff och stil och ett mönster att utgå ifrån hade jag hemma.
 
Västen är fodrad och kombinationen tjockt fuskpälstyg och tunt blankt foder kräver en hel del nålande. Att sy i långhårig päls kräver också att pälsen hålls undan så att man inte syr fast själva pälsen i sömmarna. Det är ett värdefullt tips jag fick av Sandra med bloggen Sveas när jag sydde en kudde i fuskpäls för ett tag sedan. Tack för tipset Sandra!
 


 
Efter några timmar vid symaskinen var jag nöjd med min nya väst och visade upp mig för familjen. Dottern och maken hade bara positiva kommentarer men sonens kommentar ... Tja den har gett oss många skratt. När han såg mig brast han nämligen ut "Men du ser ju ut som en uggla!" Hm, ja nog för att jag känna mig som en "rugguggla" lite då och då men det var ju ändå varg ... Varm och go är pälsen i alla fall, att klä sig i den ger lite lyxkänsla till en helt vanlig dag och man blir väldigt klappad på när man är klädd i päls har jag märkt.
 
En onsdagskram till er!
 
Maria

16 kommentarer:

 1. urfin !!..det är så jag får lust att ta fram symaskinen ....Kram

  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Snyggt jobbat!! Inte alls en uggla... en riktig piffmamma skulle jag säga ;)

  SvaraRadera
 3. Haha, dessa barn! En väldigt tjusig uggla i så fall! Vad duktig du är, jag har aldrig haft tålamod med att sy, dottern däremot är jätteduktig, men hon har ju så ont i ryggen så hon kan inte sitta och sy längre. Jag är dock sugen på att ta tag i att sy några kuddar framöver (blir nog aldrig av men vem vet..). Ha det bra! Kramen!

  SvaraRadera
 4. Snygg uggla eller varg.. Roligt med barn som säger rakt ut... Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Vad snygg! men hade du inget mönster???
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Snäll kommentar från sonen!;)
  Riktigt snygg, men jag skulle aldrig ge mig på ett sådant syprojekt. Skulle nog bli tokig på själva pälstyget.
  Har du bestämt dig för vilket foto du ska beställa på canvas? Är sugen på att göra så jag också.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Super fin. Du är bara så grym. Kommentaren från A kan jag också skratta gott åt. Han är för go. Precis som sin mamma.
  Största kramen Kristina

  SvaraRadera
 8. *hihi* Ja, barn de ser saker som inte vi ser ibland ;) men Du är galen människa, har du sytt den! Jättesnygg blev den och fy rackans vad svårt det måste vara att sy i något så långhårigt. Superläcker!

  Kram kram Malin

  SvaraRadera
 9. En mycket snygg "uggla". :) Jag har en äkta väst som varit i mina ägor i 25 år. Den är omsydd av den pälskappa. Jag har erbjudit mina barn den eftersom den sitter lite spänt på mig. Men inte förrän i förra veckan när min yngsta på 22 kom och hämtade mig på jobb en dag. Då hade hon hittat den och nu bär hon den varje dag.
  Kram Anita

  SvaraRadera
 10. Riktigt snygg är den och klok som en uggla är du ju som sytt den. Ha en fin torsdag. Kram

  SvaraRadera
 11. Tack för din fina hälsnign! :) Skäms lite ibland för jag har ju en systemkamera men... den kommer liksom sällan fram och jag får lite kalla fötter med alla inställningar och så men kanske ska prova lite mer nu när jag känner mig tryggare och tryggare med komposition och ljus... Nästa vänner mellan kanske det blir premiär?

  SvaraRadera
 12. oj vad duktig du är! fantastiskt fin päls, sån skulle jag också vilja ha! kram Nilla

  SvaraRadera
 13. Jätteläcker tycker jag! Men varg, det undrar jag ändå om det ser ut som.... Spelar ingen roll om den är snygg :)

  Kramar

  SvaraRadera
 14. Jag tycker att den var jättehäftig ja! Och så beundrar jag dig verkligen som lyckats få ihop kombinationen av pälstyg och slinkigt tyg..!

  SvaraRadera
 15. Superduperfin!
  Vad du är duktig och kreativ. Och att se ut som en varguggla är ju inte helt fel. Bra att du använder fuskpäls tycker jag.
  Kram på dig fina!

  SvaraRadera