söndag 3 juni 2012

Fotoutmaning vänner emellan - Ordspråk och talesätt

God morgon alla bloggvänner! Vad gjorde ni igår? Snöade ni, precis som jag, fullständigt in på ordspråk och talesätt och kämpade med att fotografera dem? Jag säger bara oj oj oj, den här Fotoutmaningen vänner emellan var verkligen en utmaning! Klurigt till tusen men lika roligt som vanligt. För mig började fotoutmaningen med att leta efter några ordspråk på nätet som möjligtvis skulle kunna gå att fotografera. Jag bestämde mig för tre stycken och sedan var det bara att sätta igång.

Den första bilden "Droppen som fick bägaren att rinna över" skulle lika gärna kunna vara "Envis som en åsna" eller "Skam den som ger sig". Jag hade en så tydlig bild i huvudet av en överfylld tekopp där den sista droppen får koppen att svämma över men att få till en sådan bild med en droppe krävde massor med tålamod, massor av misslyckade bilder och en hel del te innan jag fick till något som åtminstone är i närheten av min idé.


Droppen som fick bägaren att rinna över.


Det andra ordspråket jag bestämde mig för att ge mig på var "I mörkret är alla katter grå". Jag tänkte på en katt som jag ofta ser på mina rundor med Edith och planen var att fånga den på bild i skymningen. Men, i skymningen är det inte lätt att se katter och katter är ute på promenad när de själv vill det, inte när jag är på jakt med kameran i högsta hugg. Kattbilden jag har använt här tog jag en morgon för ett tag sedan och sedan har jag lekt vilt med pixlr.com för att skapa en mörkare känsla. Med lite fantasi kan man ju tänka sig att katten sitter och smyger i skenet från en gatlampa.

I mörkret är alla katter grå.

Det sista ordspråket jag valde är ett ordspråk som jag hittade på nätet och som jag inte hört tidigare. "Avund följer människan, som rost följer järn". Ett tänkvärt ordspråk som jag gillade och som definitivt var det som var enklast att fånga på bild.

Avund följer människan, som rost följer järn

Ja det var mina bidrag till Fotoutmaningen vänner emellan den här gången. Vill du se fler bilder på temat Ordspråk och talesätt så kika in till Mrs Stenlund, Creando, Bara Sara, Mamma med ambitioner, Galenskap och lite allvar, Queen of Kammebornia, Bruno och mig, Sveas, Pastill, Krupnikov, Vilda tankar, Maria syr och så vidare och Mest virkat som alla har varit sugna på att anta fotoutmaningen. Jag hoppas att jag inte missat någon kommentar någonstans från någon som också vill vara med. Snälla hör av er i så fall.

Ha en fin dag!
Maria

17 kommentarer:

 1. Nu har jag lämnat mitt bidrag i fotoutmaningen! Det var kul! Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder och vilket tålamod du måste ha!! :)
  // Sandra

  SvaraRadera
 3. Vilka fina!!! Jag vet inte om jag kommer att hinna, jag är fortfarande i något slags funderaplanera-stadium... Men nu fick jag lite fart i alla fall! Vi får se hur det går :)

  SvaraRadera
 4. Otroligt vackra bilder och en fin tolkning av temat. Jag väntar på att mitt bidrag ska torka...

  Kram Louise

  SvaraRadera
 5. Oh la la, det hade jag precis glömt! Jag måste klura nu, snabbt innan det är för sent! Men du har tagit fantastiska bilder, och det sista ordspråket hade jag aldrig råkat på tidigare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu har jag också lagt in, hade velat ha mer tid men det blir nästa gång när jag inte glömmer... Tack för den här utmaningen, den har hjälpt mig att tänka på de där gamla talesätten igen, lite mer än vanligt. Det känns som att jag lärde mig något nytt på kuppen...

   Radera
 6. Så fint, finurligt och tänkvärt :)
  Här kommer mitt bidrag!
  http://www.krupnikov.wordpress.com

  SvaraRadera
 7. Så vackra bilder. Som vanligt hos dig. Du är svinduktig, för att uttycka mig i klartext :)

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Nu har jag äntligen fått till mitt biddrag. Inte alls som jag tänkt mig från början. Men "skam den som ger sig!"

  Kramar Louise
  Och tack för att du får mig att vara kreativ!

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder och rolig idé.

  SvaraRadera
 10. Jag är också med, lämnade min kommentar så sent som i morse men nu ligger bilden uppe!
  Gillar verkligen dina bilder, superfina, den sista är min favorit!

  SvaraRadera
 11. Så fina foton! Har inte hört de två sista ordspråken innan. Men åh, jag trodde ju att det var nästa söndag :( Är lite lost efter att ha varit borta en vecka. Snyft. Ska försöka få till ett i början på veckan :)
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Jag är med! Så rolig grej, med fotoutmaning! Gillar speciellt din första bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://mestvirkat.blogspot.com glömde jag att skriva :-)

   Radera
 13. Ja, jag lyckades få till det iaf, lite sent, men ändå. Och min bubblare fick jag inte lägga upp för sambon, haha ;-)

  SvaraRadera
 14. Å så roligt, det här vill jag också vara med på. Härliga bilder!!! Nu måste jag klura på ett ordspråk ;)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 15. *hihi* klurat klart. Nu finns det ett ordspråk även hos mig ;)

  Ha det gott.
  Malin

  SvaraRadera