måndag 16 april 2012

Rosa ...

Vilken är din favoritfärg? Frågan fick jag av en liten tjej i min närhet häromdagen. Om jag måste svara på den frågan och bara får välja en färg så är min favoritfärg rosa och rosa är bonusfärgen i Sveas färgutmaning. När dottern var yngre hade hon en period då rosa var hennes favoritfärg. Då gick inredningen i hennes rum i vitt och bubbelgumrosa. Nu finns det inte mycket rosa i inredningsväg i det här hemmet men i min garderob finns det en del rosa plagg. För mig är rosa en snäll och mjuk färg. En färg jag kan klä mig i utan att känna mig allt för färggrann. Rosa är också färgen på mina Converse och på de underbara körsbärsblommorna som blommar i Malmö nu. Någonstans har jag läst att rosa är en läkande färg. Helt enkelt en färg som jag har lätt att tycka om.
Rosa är också Rosa bandet, Cancerfondens insamling i kampen mot bröstcancer. Jag önskar innerligt att Rosa bandet inte skulle behöva finnas och att inga kvinnor skulle behöva drabbas av bröstcancer. men verkligheten är en annan. För alla som drabbas hoppas jag att rosa kan bidra med något i kampen mot sjukdomen. En av de som kämpar är en fin vän från förr, Annika, och hon är en kämpe som få. Det finns inte en chans att hon tänker ge upp för sjukdomen.


Hoppas att din måndag varit bra!

Maria

6 kommentarer:

 1. Jag älskar rosa! :-)

  Fina bilder, supersnygga Converse!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för jättefint bidrag, vilket otroligt snygg bild på skorna!! :)
  Det var ju kul det här med utmaning... vem vet kanske kan bli någon mer framöver?!
  Ha det äst, Sandra

  SvaraRadera
 3. JAg älskar också rosa! Bästa färgen, om jag måste välja :-) Finfina foton!

  SvaraRadera
 4. Härlig färgutmaning du visar. Jag gillar oxå rosa. fattar inte hur jag kunde missa Rosa bandet...Bra att du påminde mig!!

  Vill tacka för er Fotoutmaning, jättekul!!! Väntar med spänning på nästa tema.

  Har kollat runt lite på din blogg , den är verkligen sååå trevlig med snygga bilder och härlig läsning!

  Ha en bra tisdag!
  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 5. Jag gillar rosa och har några rosa klänningar. Hade gärna haft ett par rosa Converse och ett par marinblå och ett par...!:)
  Synd att jag än inte lärt mig hur jag får in bilder från min IPhone till datorn, för då hade jag kunnat vara med på er fotoutmaning. Var tvungen att stanna och ta kort när jag sprang i lördags, bara för att det var så vackert där vi sprang!:) Får håll utkik efter nästa tema.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ett jättefint bidrag. Rosa är en härlig färg. Här finns den mest hos systeryster och i blommor... :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera