onsdag 18 april 2012

Prickiga burkar ...

Behovet av att ha något att plantera mina frösådda basilikaplantor i gjorde att jag fick för mig att prova decoupage på några konservburkar. Det är en pysselteknik jag aldrig tidigare provat och jag föreställde mig att det skulle vara lätt som en plätt att limma en prickig servett på en konservburk.  Men nej, det var faktiskt svårare än jag trodde att få ett bra resultat. Kanske beror det på att jag använde det flytande limmet som fanns till hands här hemma, alltså inte ett speciellt decoupagelim, men det blev lite bubbligare än jag tänkt.Hur som helst så verkar basilikaplantorna nöjda med att ha blivit omplanterade och då har jag bestämt mig för att också vara nöjd.

En mitt i veckan kram till dig som tittar in här!

Maria

10 kommentarer:

 1. Bubbligt eller inte, SUPERSNYGGT!! Åh, jag som också trott att decoupage inte var så himla svårt... Men kanske ska våga prova ändå, för det här var verkligen inspirerande och som vanligt så vackra foton.
  Ha en trevlig kväll! Sandra

  SvaraRadera
 2. Burkarna blev ju jätte snygga! Har aldrig provat decoupage själv och nu vet jag inte om jag ens vågar mig på det!;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Dom blev ju superfina! Nu blir jag pysselsugen!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jättefina tycker jag. Härlig kram jag fick av dig i eftermiddags :)
  När passar en fika tro?
  Kramis Kristina

  SvaraRadera
 5. Ja det är faktiskt mycket svårare än man tror. Psykbryt är liksom en del av det ;-) Men jag tycker dom ser jättefina ut! Kram

  SvaraRadera
 6. Jag tycker då att de blev väldigt fina! Och med tämligen stor erfarenhet på lim-servetts-kladds-området så kan det nog vara så att découpagelimmet är lite lättare att använda. Jag vet inte om du strök ett lager med ditt lim ovanpå servetten också? Det gör man ju med découpagelimmet och då brukar en del bubblor slätas ut. Men jag tycker heller inte att det gör något om det inte blir alldeles slätt - lite struktur (också tillsammans med konservburkens egna räfflor) ger burken liv, tycker jag!

  Fin-fina basilikaburkar i alla fall!

  Kram,
  Helena

  SvaraRadera
 7. Ooo vad fint! Såg på det där nya trädgårdsprogrammet häromkvällen att de använde sig av plåtburkar i trädgården, gillade idén direkt. Att du dessutom gjort sådär fint med prickar på gör det hela ännu snyggare!!

  Mittiveckankram till Dig också
  Linda

  SvaraRadera
 8. Jag tycker de blev kanonfina. Det behöver sällan vara perfekt för att vara fint. Ofta är det till och med liiiite finare när det inte är perfekt. Tycker jag :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 9. De ser perfekta ut! Superfina.. Papper är lättare att jobba med på konservburkar.. kram emelie och elin

  SvaraRadera
 10. Snyggt! Fina servetter du valde.

  SvaraRadera