söndag 15 april 2012

Fotoutmaning vänner emellan - På väg ...

Som flera av er nu vet så har Kristina och jag vid några tillfällen utmanat varandra att fotografera på bestämda teman vänner emellan. Det är ett roligt sätt att hålla intresset för fotografering vid liv och ett sätt att inspirera varandra. Den här gången är temat På väg och inte längre bara ett tema två vänner emellan utan ett tema som flera av er i bloggvärlden har valt att hoppa på. Från och med idag kan det dyka upp  "På väg bilder" hos Mrs Stenlund, Nilssonskahuset, Sveas, Pastill, Creando, Handgjorda drömmar, Miras maräng, Mitt hem är min borg, Allt och/eller inget, Mamma x tre, Li.W Maria syr och så vidare och  Galenskap och lite allvar. Fantastiskt roligt att så många tyckte att det här var en rolig idé och ville vara med!

"På väg" var ett tema som satte igång massor av tankar hos mig. Jag tänkte på knoppar på väg att slå ut, barn på väg till skolan och centralstationen med massor av människor på väg någonstans. Jag tänkte på olika fordon på våra vägar, på sniglar som är på väg i ett väldigt långsamt tempo och på mycket annat som kan vara på väg till eller ifrån något.  Långt ifrån alla tankar och idéer blev omsatta till bilder men jag bjuder i alla fall på tre På väg bilder här.


På väg hem från en heldag hos min syster.
Bilden är tagen med iPhonekameran som jag mycket sällan använder. En utmaning i sig.
När jag är på väg med bil susar jag gärna fram i ganska hög hastighet på vägar av det här slaget. Storstadstrafik med trängsel och köer är inget för mig.


Man kan ju också vara på väg med andra fordon än bilar som den här damen t.ex.
Utmaningen för mig med den bilden var att våga ha med kameran "bland okända människor". Det kanske låter lite konstigt men jag känner mig fortfarande så fånig när jag har med kameran i vissa sammanhang. Att bara fota hemma och i andra kända miljöer kan ju i längden bli tråkigt så därför övar jag mig på att våga fota i nya miljöer och försöker att inte vara så rädd för att få med människor jag inte känner på bilderna. Jag har t.ex. inte en aning om vem den så härligt rödklädda damen är. Så gott som varje dag ser jag ju människor med kameror i högsta hugg och tänker att då borde ju jag också kunna använda min utan att känna mig dum.


På väg är vi ju också ofta till fots. Här är en kvinna på väg längs en lång grusväg precis utanför skogen. Kanske var hon på väg mot ett café som ligger längre fram på vägen.

Som sagt, På väg var ett tema som satte igång många tankar hos mig och visst är vi ofta på väg någonstans både rent fysiskt men också i våra tankar.

Nu ska jag titta in hos alla er andra och se vart ni är på väg. Efter det ska jag försöka att vara här och nu och njuta av en ledig söndag.

Maria
16 kommentarer:

 1. Vackert inlägg! Tack för en rolig fotoutmaning.
  Önskar dig en fortsatt skön söndag,
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh, gillar den andra bilden massor!

  SvaraRadera
 3. Fina bilder. Jag gillar den sista bäst. Att man ser hur gångvägen ringlar sig en lång bit framåt gör något för fantasin. Och att det är lite soldis gillar jag.

  Hoppas du har en härlig söndag ...

  SvaraRadera
 4. Det är toppen när man lyckas ta bilder på okända människor, det gäller bara att kunna göra det utan att de märker det.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Vilka jättefina bilder!
  Väldans kul fotoutmaning!
  Linda

  SvaraRadera
 6. Lite tokigt med min länk i ditt inlägg
  Kram

  SvaraRadera
 7. Å vad fina bilder, särskilt den sista... Nu har jag äntligen lagt ut mitt inlägg också, det tog ett tag. Ulrika

  SvaraRadera
 8. Vilket fint inlägg! Tyvärr kunde jag inte vara med idag, dagen blev inte som planerat. Vi har en svårt sjuk nära anhörig, så dagen har gått i sjukdomens tecken tyvärr.
  Nu ska jag kolla in de andra bidragen. Tack! Kram Linda

  SvaraRadera
 9. Jättefina bilder! Jag tycker väldigt mycket om den sista, så vacker med trädet och med skuggan från staketet.
  Tack för en väldigt inspirerande utmaning!

  SvaraRadera
 10. Superfina bilder och jag blev extra förtjust i den sista. Du är så himla duktig!!
  Tack så jättemycket för en kul utmaning! (Jag har sprungit omkring med kameran i högsta hugg hela dagen och försökt fånga PÅ VÄG - bilder... grannen måste tro jag fått fnatt..)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 11. Så fint! Får jag vara med på nästa utmaning?
  Emma

  SvaraRadera
 12. Nästa utmaning så man får hänga på? :D

  SvaraRadera
 13. Va kul grej. Fina foton du tagit! Får man hänga på till nästa gång??

  SvaraRadera
 14. Vilka fina bilder. Nedersta superfin! Gör ett till tema - det var superkul!

  SvaraRadera
 15. Vilken fin bild den sista är, ser alldeles underbart ut!

  SvaraRadera