torsdag 12 april 2012

Jag ska bara ...

Ja, ni känner väl igen de orden "Jag ska bara ..." Om inte från någon i din närhet så kanske ifrån Alfons Åberg. Jag får erkänna att jag har en tendens att bli lite som Alfons, "ska bara", då och då. Alfonsen i mig dyker ofta upp när jag har något roligt pyssel på gång. Sånt har jag lite svårt att slita mig ifrån.  Det händer också att Alfonsen i mig dyker upp sådana dagar som idag, när solen äntligen visade sig igen. Då plötsligt dök lusten att städa ut påsken upp och städa betyder ofta flytta runt på några små saker också. Finns sedan kameran i närheten, ja då kan man vara säker på att "ska bara" också dyker upp.  Det är sådana stunder man kan höra barnen här hemma fråga - Mamma, när ska du laga middag? - Snart, jag ska bara ... - Mamma, är middagen snart färdig? - Ja då alldeles strax, jag ska bara ... En lång stund senare hörs barnen igen - Mamma när ska vi äta? - Ähm, om fem minuter, jag ska bara ...Ska bara vadå? Jo, ska bara prova att ställa vasen med tulpaner här eller där och prova att fota den si eller så eller byta ut ljusstakarna på brickan i köket eller... Alldeles galet och tokigt?  Ja visst kan det vara så, men samtidigt alldeles underbart avkopplande och roligt.

Alldeles underbart roligt är det också att så många vill hänga med i Fotoutmaningen vänner emellan och försöka fotografera något på temat "På väg" till på söndag. Just nu är vi elva glada amatörfotografer!  


Maria

7 kommentarer:

 1. Oj, så många redan! Kul! :) Ja, AMATÖRfotograf gäller verkligen på undertecknad... Har under veckan gått och funderat på varför jag hoppade på utmaningen men, vad tusan - jag kör min grej!
  Trevlig kväll från en annan Alfons...

  SvaraRadera
 2. Så roligt! Vilket gäng. Detta kommer att bli grymt inspirerande. Hoppas nu att jag hinner få till något. Har akut fått åka iväg eftersom någon viktig är svårt sjuk. Men jag hoppas få till några foton iallafall...

  SvaraRadera
 3. Hej Maria!
  Bokslukarna var mycket uppskattade! Inte bara på skolan här i Stavanger, jag fick också en beställning av min syster hemma i Malmö. Nu sätter systersonen, nyss fyllda 7 år, en bokslukare i var hörn av uppslaget i Harry Potter på kvällarna.

  Mina böcker som du lånat kan du bara lägga i Helena N:s fack på skolan, så hämtar jag dem hos henne.

  Med vänliga hälsningar,
  Musik-Sara

  SvaraRadera
 4. Ja, vem är inte som Alfons Åberg emellanåt!:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du är inte ensam! Jag kan inte ens minnas alla gånger som jag varit upptagen med att pyssla och helt försummat det här med maten.. man måste ju prioritera! ;-D

  SvaraRadera
 6. Kul att du gillade rockringsmattan! Det gick drygt ett påslakan ungefär. Lite svårt att säga eftersom jag rivit flera påslakan när jag ändå var igång. Mattan är en blandning av flera.

  SvaraRadera
 7. Haha, jodå det finns en hel hög med Alfons i det här hemmet ;-)

  SvaraRadera