tisdag 25 januari 2011

grönt är skönt...eller?

Sent i lördags kväll satt jag och tittade på Åhléns hemsida och lät mig inspireras av underbara våriga inredningsbilder. Härliga pastell färger, rosa, grönt och blått. Den där längtan efter våren blev genast väldigt stark igen och på söndagen var jag liksom bara tvungen att fara iväg och köpa lite tyg till nya våriga soffkuddar. Jag gick länge i affären och funderade på vilken färg jag ville ha. Stod med två jättemysiga färdiga kuddar i en matt cerise nyans i famnen en stund för att i nästa stund gå och hämta två turkosa kuddar i stället. Efter ytterligare några varv bland kuddar, mattor och filtar bestämde jag mig ändå för att jag skulle sy egna kuddar, inte köpa färdiga, och det skulle bli gröna kuddar. Jag fastnade nämligen för ett lintyg i ljusaste vårgrönt. En sval och lite krispig grön som säkert skulle göra sig fint till vår bruna soffa för grönt är ju skönt ... eller inte. Det blev liksom inte riktigt som jag tänkt. För det första så är ju grönt inte riktigt min färg. För det andra så harmonierade den gröna färgen inte alls med de andra färgerna här hemma som jag hade föreställt mig. Och för det tredje ... så är grönt helt enkelt inte min färg.Nu har kuddarna fått flytta runt mellan soffa och fåtölj. De har fått sällskap av vita kuddar och av svarta kuddar men de gröna kuddarna och jag kommer inte riktigt överens.


Det är inte alltid så lätt det där med färg. Vårt hus är inrett i ljusa färger, mest vitt med inslag av brunt och svart. En mild och lugn färgskala. Det händer att jag får en våldsam längtan efter mer färg och då kan jag få sådana här ryck och skaffa gröna kuddar eller något annat fast jag ju egentligen vet att jag det inte är med sådana färger jag trivs bäst. Det ska helt enkelt vara vitt i olika nyanser, grått, brunt och lite svart för att jag ska trivas och vara i harmoni med inredningen här hemma. De gröna kuddarna ska få en chans till men har vi inte blivit vänner om ett par dagar så kommer de att få ligga i linneskåpet och vänta på varmare väder för ute i trädgården i svarta trädgårdssoffan skulle de nog passa riktigt bra. Och vårpynta får jag göra på annat sätt.

Ha en skön kväll!

Kram Maria

3 kommentarer:

 1. Känner igen det där, men här var det rosa kuddar. Hade lagt ner extra mycket tid på dessa kuddar, men de blev inte långvariga. Nu ligger de i tvättstugan i en hög med andra tvättade kuddöverdrag, men jag är inte ett dugg sugen på att ta fram dem igen!:)
  Som sagt, de kan ju bli jätte fina i trädgårdssoffan! Och jag gillade knytbanden!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag förstår vad du menar, men personligen tycker jag att din gröna linnekudde är ljuvlig! Färgen är just så där skirt grön med sommarlukt, liksom, och knytbanden gillar jag skarpt! Men det är ju du som måste känna om de känns rätt, och utesoffan kanske blir "ditt" ställe...

  ÄLSKAR din vackra fågelholk och ditt arrangemang på utebänken i ett tidigare inlägg. Blev väldigt inspirerad att göra egna holkar (det har jag i och för sig haft lust med en längre tid, men nu blev jag verkligen sugen!).

  Kram på dig,
  Helena

  SvaraRadera
 3. Härliga färger ihop.:-) Stina

  SvaraRadera