söndag 23 januari 2011

Nya tag

Under en ganska lång tid har jag prioriterat i det närmaste allt annat än motion. Familj, jobb och studier har fått gå före och jag har tyckt att de dagliga promenaderna med Edith har fått räcka. På sista tiden har jag dock tyckt att stress och alltför många timmar vid datorn fått min rygg och mina axlar att protestera allt mer och så vill jag ju inte ha det. Så nu är det nya tag som gäller. Jag har inte mer tid och fortfarande är måstena i mitt liv många men tiden jag har får helt enkelt disponeras om så att det finns tid för lite hälsosam rörelse för den stela och ömma frun här i huset. Idag har jag därför varit iväg på ett välgörande Ki-balans pass. En slags blandning av olika träningsformer med inslag av yoga och pilates. Hur skönt som helst och en träningsform som passar mig. Ryggen känns varmare och mjukare och framför allt är jag väldigt nöjd med att jag tog mig iväg på det här passet. Tycker minsann att jag blev lite piggare av det också.

På tal om träning och motion så läste jag något klokt någonstans för ett tag sedan: Man motionerar inte för att bli yngre, man motionerar för att bli äldre.


Fortsatt trevlig söndag önskar Edith & jag.

Kram Maria


3 kommentarer:

 1. Sv: Javisst är det :) Sedan är det bra att dem är gratis också. Picnik är ett mycket bra och roligt program. Väljer du att börja använda photoscape kommer du inte heller att bli besviken :) kramar från Emilia

  SvaraRadera
 2. Har också läst det citatet och tyckte att det var riktigt bra och så sant!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Och vilket sött ansikte som plirar mot mig!
  Lät som en mysig träningsform, jag skulle gärna prova något som är yoga uppblandat med annat. Jag jobbar med en som också är yogalärare och ibland brukar hon köra ett kortare pass med alla oss på kontoret där vi får stretcha lite.. ser nog roligt ut kan jag tänka!!

  SvaraRadera