söndag 8 september 2013

Mormors äppelpaj ...

Vi är smått tokiga i paj hemma hos oss och lyckan är stor när jag kan baka paj på egna äpple och bjuda familjen på kvällsfika. Oftast bakar jag en helt vanlig smulpaj men idag använde jag min mormors recept på äppelpaj. Lätt att baka och god att äta!


Vill du testa mormors recept så kommer det här:

Smält 175 g margarin och blanda i 3 dl mjöl, 1 dl socker och 1 tsk bakpulver. Rör ihop till en mjuk deg och tryck sedan ut den i en pajform med hjälp av en sked. Fyll sedan pajformen med äppelskivor och strö över 0,75 dl socker blandat med 1 msk potatismjöl. Grädda i 200 grader i 30 minuter och servera sedan pajen ljummen med vaniljglass.

Maria

Ps. Våra äpplen är ganska sura och till de passade det bra att strö över 0,75 dl socker men till sötare äppelsorter kan man säkert minska mängden socker.



5 kommentarer:

  1. Så gott!
    Har inte bakat någon äppelpaj än men snart så.
    Vackra bilder också!
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Gott med äppelpaj.
    Men jag är lite dåligt på sånt där, som baka och så. Men smakar gärna :-)
    Ha en fin vecka.
    Kram N

    SvaraRadera
  3. Så gott det ser ut. Blir sugen på paj. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Så himla gott!! Jag bakar inte så mycket själv men njuta av dina bilder - det kan jag! Kram Sara

    SvaraRadera