torsdag 1 augusti 2013

Rensa i röran ...

Feng shui är något som har intresserat mig en längre tid och efter att ha varit på en föreläsning kring just Feng shui tidigare i somras beställde jag två böcker, Rensa i röran av Karen Kingston och Feng shui för själen av Agneta NyholmWinqvist, och nu kan ni tro att det rensas här hemma. Rensandet började i några kökslådor och fortsatte sedan i klädkammare och garderob. En massa gammalt åker ut för att ge plats åt nytt. 
Att rensa på det här sättet känns alltid befriande men den här gången känns det mer befriande och energifyllt än någon gång tidigare tror jag. Det känns som att jag äntligen var redo att släppa taget om vissa saker, saker som jag helt säkert är färdig med och som aldrig mer kommer att komma till användning. Tyger som köptes när barnen var små och overlockmaskinen som nu får glädja någon annan är några av de sakerna som åkt ut ännu så länge och jag tror att det finns mer att rensa ut. Saker som inte längre är jag. I takt med att jag rensar föreställer jag mig hur vårt hem fylls med positiv energi och undrar om rensningen kan föra något gott med sig, ja förutom att det blir ordning och reda alltså. Den där boken, Rensa i röran, ger massor av exempel på hur människor har nått lycka och framgång på olika sätt genom att de satt igång att rensa i sin röra och det kan man väl få tro vad man vill om, men en rejäl vinst eller något trevligt erbjudande hade ju gärna fått trilla in. Hoppas kan man ju alltid ;)

Maria

6 kommentarer:

 1. Ja du mycket positiv energi blir det. Det är helt galet. Igår rensade jag ibland påskpynt och julpynt. Usch vad man har sparat mycket men nu åker det. Härligt! Fina bilder! Ha en fin dag! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag brukar inte falla direkt men nu gjorde jag det!
  Har hört så mycket om Rensa i röran så nu beställde jag den=))
  Just det där ordet befriande gillar ju jag!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Fina bilder som vanligt och lite nyfiken på boken Rensa i röran...
  Behöver också rensa och röja lite varstans här hemma. Usch, vad man samlar på sig genom åren. Tyvärr är jag lite för mycket... "den som spar han har". Skulle har röjt bland barnens kläder och även min garderob idag men det blev en tur till stranden istället.
  Ha en bra dag!
  /Melinda

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder! Visst är det skönt att rensa och även roligt att hitta gamla saker man nästan glömt bort:) Tack för boktips ska nog läsa, Rensa i röran:) Må så gott och hoppas du fyller på med positiv energi, låter härligt! Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Jag har också boken rensa i röran. Den är bra. Nu längtar jag hem så att jag också kan rensa lite.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Röra är det i barnens garderober för tillfället så där ska jag inom kort ta en djupdykning och rensa. När det är gjort känns det verkligen befriande.
  Ha en bra dag!
  //bara anna

  SvaraRadera