torsdag 15 augusti 2013

På mindre än en halvtimme - plommonmarmelad och ett Photoshoprecept ...

Jag vet att många inte vill lyssna på det örat men hur man än vänder och vrider på det så märks det tydligt nu att sommaren närmar sig sitt slut. Det mörknar tidigare om kvällarna, det är svalare i luften och plommon och mycket annat mognar och är redo att skördas. I vår trädgård finns det förstås inte mycket att skörda, nästan ingenting alls förutom björnbär, men hos mina föräldrar finns det gott om goda plommon att plocka. Och med syltsocker är det ju faktiskt lätt som en plätt att koka sylt eller marmelad. 
På mindre än en halvtimme blev det marmelad efter receptet på sockerförpackningen och på mindre än en halvtimme redigerades bilderna med ett helt annat recept, ett recept ur Photoshop - recept för CS6. Bra recept båda två fast bäst och helt klart godast var ju receptet på marmeladen.

Maria

9 kommentarer:

 1. När vi flyttade in i vårt hus hade vi plommon som var så himla goda! Dessvärre fick det nån sjuka och vi har det inte kvar utan har ersatt det med en krusbärsbuske som än så länge ger 20-30 bär per säsong! Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Bilderna är fantastiska!!! :) och marmeladen ser jättegod ut!
  Kram malin

  SvaraRadera
 3. Plommonmarmelad är så gott till ost! Jag brukar hacka valnötter grovt och lägga i, det blir helt super gott till
  ostbrickan! Fina foton som vanligt!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 4. Väntar fortfarande på att våra plommon ska mogna. Ser väldigt gott ut. Fina bilder! Blir nostalgisk när jag ser vågen. Ha en bra dag! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Mmmm, så gott! Vi har inga plommon, men äppelträdet är snart dags att ta tag i och då blir det pajer och kakor. Är inte så mycket för mos så äpplena som blir över får korna i hagen få, då blir dom glada :-)

  Kram Helén

  SvaraRadera
 6. Åh vad fina foton och så gott! Roligt med recepten från boken. Jag har nog inte provat något av dem, men får mycket inspiration av att kika i den!

  SvaraRadera
 7. Åh va gott och vilka vackra bilder!
  Ha en fin fredag!
  kram viktoria

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder. Härligt att själv göra något av frukten som finns just nu.

  SvaraRadera
 9. Den där boken är kul... Jag har den tidigare utgåvan och har haft mycket kul med den :)

  SvaraRadera