tisdag 11 juni 2013

Testar ...

Dagens inlägg måste börja med ett Tack! till alla er som valde att anta vårt kluriga tema i Fotoutmaning vänner emellan i söndags. Ni är fantastiskt kreativa när det gäller utmaningarna och det blir alltid så fina och tänkvärda bidrag. Stort Tack! för alla fina kommentarer om mina bilder också. De värmer riktigt gott varenda en kan ni tro. 

Fotoutmaningen och fotograferandet i sig är för mig både avkoppling, kreativitet, utmaning och en massa tankar i en enda blandning. För det mesta enbart lustfyllt andra gånger lite mer tålamodskrävande som t.ex. när jag sätter mig med bilder och vill göra något med dem i Photoshop och datorn kapsejsar för att den inte riktigt orkar med både bilder och Photoshop och jag måste vänta en stund på att den ska orka igen. Då kan det hända att jag både morrar och svär! För det mesta justerar jag mina bilder så lite som möjligt. Mitt mål är alltid att få bilden så bra som möjligt direkt i kameran. Ibland är det förstås riktigt roligt att ta i lite mer med reglagen i Photoshop och göra lite större förändringar. Dagens bilder har jag försökt justera med en speciell tanke. Gräsbilderna var egentligen fina i färg som de var direkt ur kameran men vallmobilden kändes från början helt fel. En riktigt varm röd ton i blomman och en blåaktig bakgrund. Det är alltså  inte ett resultat av  klurig bildbehandling utan helt enkelt resultatet av kvällssol på blomman och skugga på sädesfältet bakom i kombination med en felexponering. (Det enda jag gjort i efterhand är att dämpa färgmättnaden något.)Först blev jag lite besviken på färgerna i bilden för det var inte riktigt så jag upplevde vallmon där på min kvällsrunda men lite spännande färgkontrast tyckte jag samtidigt att det blev. 
Så i ett försök att få de tre bilderna att passa ihop blev det en stunds bildbehandlingslek. En lek som dessutom resulterade i en ny header. Och någon bildheader har jag ju inte haft på ett tag. Men nu testar jag alltså igen så länge det nu  varar så bli inte förvånad om det ser annorlunda ut nästa gång du tittar in här :) 

Maria


15 kommentarer:

 1. Jag är faktiskt fortfarande världens bästa mamma!;)
  Fina bilder du tagit och fin header!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh vilka vackra bilder! Jag tycker att färgerna är underbara!

  SvaraRadera
 3. Snyggt!!! Har ju sagt det förr... du är duktig med din kamera!!!
  Gillar headen!
  Leka med bildredigering är ju bara så kul :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. En jättefin header och det är då kul att läsa hur du tänker kring fotograferande! Kram Sara

  SvaraRadera
 5. Jag är då mycket för photoshop. Tycker det är kul. Alla bilder blir inte som man tänkt sig. Men där kan de ändå bli bra. Tycker din header är väldigt smakfull. Gillar när vallmon bryter av det skira i gräsen. Tack för din komplimang om Tippens päls. Här är det nu ledigt och full förberedelse inför fredag. Ha det bra! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Fin header, rofylld och stilren. Jag tycker lite som du.. varför ska man behöva mixla och trixa så mycket med sina bilder? Maken som är fotograf hävdar så klart att man ska redigera alla bilder, jag håller inte alltid med. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 7. Översta bilden är ljuvlig!! Jättefina bilder, och en kanonfin header! Kul med photoshop :-) Jag gillar´t! Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Så fina bilder, stämningsfylla, vackra...allt på en gång!! Kul att fota, trixa, redigera och få fram enastående resultat, precis som du gör...själv har jag aldrig tid känns det som och är så frustrerad...emn snart, hoppas jag.

  Du är jätteduktig!!

  kram kajsa

  SvaraRadera
 9. Vilka underbart vackra bilder!
  Du är fantastiskt duktig på att ta vackra bilder.

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 10. Fantastiska bilder! Jag gör som du, försöker komponera bilderna direkt i kameran. Är dock inte så duktig men ska gå fotokurs till hösten. Äger inte heller något Photoshop. Så jag har en del kvar att lära. Men kul är det :-)

  Kram Helén

  SvaraRadera
 11. Underbara bilder. Jag blir så fascinerad över allt som GÅR att göra i Photoshop, även om jag kanske inte kan. Och utmaningen missade jag på grund av att jag helt enkelt glömde. Tar nya tag nästa vecka hoppas jag :)

  SvaraRadera
 12. Jättevckra bilder! Jag tycker också om att fixa till bilder så att de passar ihop:)

  Ha det bra!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 13. Det första jag tänkte på var att oooh vilken fin ny header hon har! Bilderna är otroligt vackra och helt i min smak!

  SvaraRadera
 14. vackra bilder Maria, det är ju vi som ska tacka er för era kluriga fotoutmaningar som vi får hänga med på. Kram

  SvaraRadera