söndag 3 mars 2013

Fotoutmaning vänner emellan - Kontraster ...

Ibland kan man ju verkligen undra hur jag tänker. Som när jag tänker ut ett tema till Fotoutmaning vänner emellan och sedan inte kan få till den bild jag gått med i huvudet i flera dagar. Bilden av en mjuk dunig fågel på en grov gren med vassa taggar. Kontrasten mellan mjukt och gulligt och hårt och vasst det hade kunnat bli en så fin bild och jag har sett den bilden, eller rättare sagt jag såg en liten fågel sittandes på en taggig gren, men då hade jag inte kameran med mig och rätt tillfälle har inte kommit tillbaka. Och så där är det ju ibland, man kör liksom fast i en idé även om den inte går att genomföra och ibland är det enda rätta att byta spår och hitta en helt annan idé. Det fick jag göra den här gången och med Edith som sällskap gav jag mig av till ett grått och kallt Malmö för en promenad i Slottsparken på jakt efter kontraster och kontraster kan ju vara väldigt mycket ... 


 


Kontrasten mellan vintertorra höstlöv och nyutslagna snödroppar. Kontrasten mellan vitt och svart. Kontrasten mellan att vara ensam och att vara tillsammans. Kontrasten mellan nästan färglöst och färgglatt ... 

Ja som sagt, kontraster kan vara mycket och det här är ett tema som jag nog kommer att fortsätta att gå och klura på ett par dagar till. Har du funderat kring temat "Kontraster ..."? Vill du vara med i Fotoutmaning vänner emellan idag? Klicka på den blå grodan och lägg till länken till ditt bidrag. 

Önskar alla som tittar in här en riktigt fin söndag!

Maria17 kommentarer:

 1. Fina, fina bilder!
  Den översta är underbar.

  Det är det som är så kul med det här.
  Att det sätter igång tankar och klurigheter=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Den första bilden kan jag inte se mig mätt på. Sånt vill jag se mer av nu. Kontraster var verkligen ett kul tema att fundera över. Ha en fin söndag.

  SvaraRadera
 3. Så fint du skriver om kontrast och så vackra kontrastbilder du tagit. Låter så mysigt "på jakt efter kontraster" :) Har ni snödroppar??? Jo, visst är det vårkänsla, men inte har kälen gått ur marken än :/

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Fina bilder, jag gillar vanten mest..Fast den första är klart en hygglig kontrast och ljuvlig. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra ljuvliga kontraster, nu ska jag ge mig ut i solen och leta efter mina kontraster . Ha en härlig söndag. Kram

  SvaraRadera
 6. Fina bilder. Det var väl inte så svårt. Skärpan på den ensamma :( vanten är härlig trots att den inte verkar värma så mycket.
  Ha en fin söndag.
  kramis Kristina

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder på dagens tema

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 8. Som vanligt så fina bilder och tankar!! Ska försöka få in min kontrast bild... Lite sent men sjuklingar, man på vift, resande och livet kom emellan ;)

  SvaraRadera
 9. Underbara bilder på kontraster!!! :)
  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Jättefina bilder! Tycker så mycket om dem...

  Och nu, såhär i slutet av dagen, kommer min tolkning :) Har ju sovit hela dagen... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Nu vet jag! Jag har ett CF-kort, Compact Flash, på 16 GB. Hastigheten är 30 Mb, vilket egentligen är lite för långsamt för min kameras sekvenstagning. Jag har bara inte kommit mig för att köpa ett snabbare. Rätt dyra är de också, typ 1500 kronor tror jag :)

  SvaraRadera
 12. SV. Kan man få nog av såna kommentarer... tror aldrig jag kan få nog *haha* Tack vännen!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 13. Många fina bidrag till fotoutmaningen!:)
  Kram

  SvaraRadera
 14. Jag tycker du har lyckats bra med tolkningen. Kram

  SvaraRadera
 15. Kanske det här är ett sådant här tillfälle där man ska "kill your darlings", du vet man har en idé men hur man än gör så får man inte till det, om man inte tar bort just det som man trodde var allra bäst, och DÅ blir det bra!

  SvaraRadera
 16. Mmmm....ljuvligt! Härlig tolkning Maria!

  Lotta

  SvaraRadera
 17. Va härligt, ja man kanske ska ta sig ut mer i "slasket" och se att det faktiskt finns mycket fint där trots gråväder :) härligt att se dina bilder - superfina!!

  SvaraRadera