lördag 23 mars 2013

Det är bra att man kan vara en härmapa ...

När man inte har några egna idéer till påskpynt är det bra att man kan vara en Härmapa och låna någon annans idé. Det har jag gjort idag. Jag har härmat Anna-Malin med bloggen Helt enkelt och målat påskägg. Oftast gör jag min egen variant när jag inspirerats av någon eller något men den här gången har jag faktiskt härmat Anna-Malin rakt av när det gäller både färg och mönster på äggen. Äggen jag har använt är påskägg som barnen fått tidigare påskar, ni vet sådana där helt vanliga med harar, höns och tuppar på. I brist på annan färg har jag målat med några skvättar väggfärg som fanns hemma. Kulörerna lilja och ebenholtz passade bra och väggfärgen både fäste och täckte riktigt bra på äggens blanka yta.


Fem målade ägg på en bricka. En kruka med pärlhyacinter och ett björkris. Så blev det minsann påskpyntat här hemma också och vill du se fler Härmapor? Titta in till Sveas.

Trevlig lördag!

Maria

12 kommentarer:

 1. Jättesnyggt bord i svart/vitt, här blir det nog gula fjädrar :) Ha en finfin lördag Karin

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Klart man ska vara en liten härmapa.. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Jättefint!! Längtar till vårt vardagsrumsbord kan ha lite pynt igen och inte bara ska agera bilbana! Kul att dj vill vara med i Härmapan!

  SvaraRadera
 4. Så snyggt!!! Maria,förlåt men två själar samma tanke. Vi tyckte tydligen båda om att måla Anna-Malins ägg/kram Lisa

  SvaraRadera
 5. Målade sådana där färgglada ägg för några år sedan, också med vanlig väggfärg. Mina blev vita med lite olika band runt. Gillade dina prickiga ägg!:) Har ju lite svart färg här hemma...
  Jag är upp, tack för omtanken!:) Andra är dock ner och det påverkar mig mycket. Tur att jag har min löpning, sprang milen på under timman idag och det har jag bara gjort två gånger tidigare i mitt liv och då på tävling!:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. så galet fina... och tänk att jag också har ett härmapa-inlägg som handlar om målade ägg idag. Fast ganska olika dina! :-)

  SvaraRadera
 7. Kanonfint!! Svart och vitt är snyggt! Ett kors blev det där också :-) Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Smart att använda väggfärg. Äggen blev väldigt sobra. Fint!!!
  Ha en bra söndag. Saknar er! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Åh, så fint det blev!!!
  Nu vill jag också vara en härmapa! :)
  ha en fin dag!
  Kram Malin

  SvaraRadera