måndag 18 februari 2013

För de fina färgernas skull ...

För de fina färgernas skull, för att bli bättre på att hantera kameran och för att det är så roligt ägnade jag en stund åt att fotografera en rosa gerbera igår. På objektivet satt close up + 10 filtret som jag behöver öva  mer med och jag har krupit nära, nära. Inget stativ, kameran i händerna och det blir lätt lite darrigt och därför också lite suddigt men vad gör det? Allt behöver inte vara knivskarpt. Lite rosa sudd kan också vara behagligt att titta på.
För att det är fascinerande, för att jag är nyfiken på det och förstås för att jag anmält mig till en kurs i bildbehandling ägnades sedan en stund åt att pilla med bilden i Photoshop. Lite ökad kontrast, lite mer ljus och en ganska rejäl minskning av färgmättnaden så att blomman fick en mildare rosa färg. Och jag gillar det. Bildbehandling med försiktighet kan inte vara fel och att ta i lite mer kan vara roligt och kreativt. Men det är svårt. Från att ha lekt med pixlr.com/express lite då och då så är det som att ge sig in i en helt ny värld med ett helt nytt språk, en riktig utmaning. Och på tal om utmaning. Underbara fina, alla ni som var med i gårdagens Fotoutmaning vänner emellan. Vilka inlägg det blev! Bortglömda saker som hittades, fina minnen dammades av och inlägg med både bilder och texter som verkligen berörde. Jag är så tacksam för kommentarerna som ni lämnade hos mig, glad att känslan jag ville förmedla med bilden nådde fram, och jag är så tacksam över att ha fått titta in till er och era bidrag. Jag vet inte vad ni tycker men för mig har tisdagar i udda veckor blivit speciella tisdagar, tisdagar att se framemot, för att inte tala om söndagar i udda veckor. De söndagarna är riktigt bra söndagar. Men idag är det måndag och jag hoppas att det ska bli en bra måndag.

Maria

9 kommentarer:

 1. Måste köpa ett close up filter...det blir så läckra bilder
  Supersnyggt!!

  & bilden för temat bortglömd var supercool, du fick verkligen fram känslan av bortglömd

  kram kajsa

  kram kajsa

  SvaraRadera
 2. Lite darrigt och suddigt kvittar, det är supervackra bilder!
  Perfekta bilder enligt mig. Du tar otroligt fina bilder Maria.
  Ha en underbar dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 3. Suddigt rosa när det är som vackrast! Superfint!
  Åh, nej! Jag glömde fotoutmaningen! Måste kika på andras bidrag iaf!
  Ha en fin dag! kram

  SvaraRadera
 4. Darrigt och suddigt , ljuvligt vackert. Fotoutmaningen är toppen kul och något att se framemot. Ha en fin måndag.

  SvaraRadera
 5. Gillade verkligen den första bilden!:) Att jag sedan älskar gerbera gör ju sitt till.
  Jag startar veckan i sängen, mår så där!:(
  Kram

  SvaraRadera
 6. Gillar dina bilder!! Jag har en Mac och där redigerar jag lite i Iphoto men jag är aspirant på Photoshop, ser att man kan ladda ner ett program för ca 600:-.. Mycket pengar men har man glädje av det, varför inte? Kram Sara

  SvaraRadera
 7. Vackert! och det påminner mig om att jag borde ta tag i kursen jag anmälde mig till för typ ett år sen...

  SvaraRadera
 8. Härlig fotoutmaning!

  Och jättefin redigering....jag vill lära mig mer, testa. Borde också ta tag i det här.

  xx

  SvaraRadera