tisdag 15 januari 2013

Fotoutmaningar ...

Jag gillar att lära mig nya saker och att få utmaningar då och då. Just nu gillar jag allra mest att få utmaningar som ska lösas tillsammans med kameran. Det är bara så roligt att försöka bemästra kameran och fotografering men oj oj oj vad jag har mycket att lära! En fotoutmaning som jag tog mig an för ett tag sedan hänger samman med en fotokurs som jag går och den gick ut på att plagiera ett foto. Nu pratar vi alltså om en helt annan sorts "härmapa" än de jag brukar roa mig och det var svårt, mycket svårt men också mycket roligt. 

Bilden som jag försökt härma är tagen av De Meyer och finns på s. 310 i The Photobook.En annan sorts fotoutmaning är Fotoutmaning vänner emellan, en utmaning där fokus är glädje och kreativitet och inte bedömning. Nu är det dags för ett nytt tema igen och den här gången är det "I en låda ..." som gäller. Det känns som en riktigt rolig utmaning tycker jag! I vanlig ordning, alla är hjärtligt välkomna att vara med och på söndag visar vi våra bilder. 

Trevlig kväll!
Maria

Ps. Är du kanske ny här på bloggen och undrar vad det är för en fotoutmaning? Klicka här. D.s

13 kommentarer:

 1. Vilken utmaning! Jag antar den så klart! Din bild är jättefin men jag har inte sett den andra ännu... Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Oj... vilken utmaning :)
  Påhittiga ni är *ler*

  Men jag tror redan jag vet hur jag skall göra... vi får se.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 3. Tjohej! Roligt tema. Jag är på :)

  SvaraRadera
 4. oj vad roligt! det är svårt att härma andra svårare än man tror. jag är med på utmaningen och hoppas komma på något till söndag:) kram Nilla

  SvaraRadera
 5. Vilken kul utmaning den hänger jag på .

  SvaraRadera
 6. Oh, nu blir det till att tänka så det knakar. Din andra bild var fin oavsett

  kram kajsa

  SvaraRadera
 7. Jag ser fram emot den dagen då jag hittar den tid ja behöver för att lära mig om kamerans inställningar och för att hinna exprimentera och lära mig redigera.....fast jag vette tusan när det blir.....har inte öppnat den där boken sedan kameran inhandlades för snart 4 år sedan:( men en vacker dag så:)

  Har inte kikat in på bilden du "härmat" men den du tagit gillar jag mycket!

  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Hej igen!!
  Haha, log för mig själv när jag läste din kommentar hos mig, milt och fågelkvitter, jo jag tackar...EN ynka dag fick jag njuta av blidvädret här i Skåne när vi kom hem, sen kom vintern tillbaks med besked! Jag är förföljd av vinter och kyla!!
  Känner igen mig så när det gäller bloggandet! Ska man eller inte, är man för personlig, är tiden man lägger ned försvarbar...Men du har helt rätt, man kan faktiskt hitta nya fina vänner genom bloggandet, något jag inte trott var möjligt, och vänner kan man ju aldrig få för många av!
  Ha en härlig fredag!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 9. Oupps! Höll på att missa.... I en låda alltså. Så roliga teman ni tar fram :)

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Fin bild! Gillar ljuset i den, skört på något sätt.

  Nu får jag tänka till igen=))
  Det är bra! Bra tema.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 11. Glömde ju att säga att bilden är väldigt, väldigt fin. Bra sätt att träna, genom att härma. Så har nog de flesta stora fotografer gjort tror jag :)

  SvaraRadera