söndag 23 december 2012

Fotoutmaning vänner emellan - Favorit i repris och ett stort tack

Efter att ha gått en fotokurs tillsammans under hösten 2011 bestämde Kristina och jag oss för att då och då utmana varandra i att fotografera på bestämda teman för att behålla och kanske också utveckla våra nyvunna kunskaper. Vi fotade och vi publicerade våra bilder på bloggarna, till en början ganska sporadiskt, och någon gång under våren 2012 föddes idéen om att bjuda in alla fina bloggare i vår fotoutmaning. Och så startade Fotoutmaning vänner emellan. En fotoutmaning med ett nytt tema varannan vecka, ett tema som är helt fritt att tolka och där alla är välkomna att delta. Fotoutmaningen har inte ställt några krav på stora kunskaper eller tjusig utrustning, mobilkamera har gått lika bra som en systemkamera, men en hel del kreativitet och tankeverksamhet har alla ni som varit med fått ställa upp med. Och ni är flera som har varit med, några av er har nog t.o.m varit med alla gånger. Kristina och jag har turats om att hitta på tema och flera kluriga teman har det blivit titta bara här:

v.15 På väg
v.17 I luften
v.20 Nära
v.22 Ordspråk och talesätt
v.24 Ränder
 
Under sommaren tog vi en liten paus men sen var vi igång igen och tisdag i udda veckor blev dagarna då nya teman presenterades.
 
v.29 Tillsammans
v.31 All alone
v.33 Huvudsaken
v.35 Sommarens sista
v.37 H2O
v.39 Underifrån
v.41 Staplat
v.43 Hål
v.45 På två hjul
v.47 Morgon
v.49 I tid och otid

Och nu när vi är framme i v. 51 är temat Favorit i repris. Den här gången var det alltså inte en ny bild som skulle tas till ett klurigt tema men frågan är om det nästan inte har varit lika svårt att välja en favorit av alla bilder. Efter mycket om och men har jag till slut valt den här bilden som min favorit, en bild från temat Tillsammans. Bilden, där hela familjen trängs på picknickfilten, tog jag under sommarledigheten och nu när vi är jullediga så är "tillsammans" det viktigaste igen.

 
Så med min favorit i repris vill jag skicka ett stort stort Tack ! till alla er som varit med i Fotoutmaning vänner emellan och med era kreativa bidrag gjort det till en fantastiskt rolig utmaning. Med min favorit i repris bild önskar jag också alla bloggläsare en riktigt God Jul! Nu är det julmys med nära och kära som gäller under ett par dagar. Jag är tillbaka på bloggen igen på juldagen eller något sådant och Fotoutmaning vänner emellan dyker upp igen i början av 2013. Har du ett bidrag som du vill dela med dig av idag? Klicka på den blå grodan.
 
Största kramen till er alla!
 
Maria
 10 kommentarer:

 1. Åh jag minns att jag verkligen gillade den fina bilden på Tillsammans. Tack för rolig och utvecklande fotoutmaning.. Kram och God jul/ Pia

  SvaraRadera
 2. Javisst har vi haft roligt och oj vad svårt det var att välja bilder :)
  I morse bestämde jag att nu får det vara nog. I med alvedon och på med varma jackan. Kanske inte så smart tänkt men just då och ett par timmar framåt var det en härlig känsla. Nu har jag sovit ett par timmar och är åter på G.
  hoppas du får en underbar kväll med familjen.
  Störsa kramen Kristina

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du får en riktigt mysig jul vännen!

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 4. Det är en sån härlig bild!! Ja, igår var vi iväg och jag glömde såklart av utmaningen :/

  Önskar dig en underbart jul med mycket mys!!!

  Julkramen.

  SvaraRadera
 5. Tack för ett härligt år med många roliga fotoutmaningar vänner i mellan. Önskar dig en riktigt God Jul ! Kram Åse

  SvaraRadera
 6. Skiiiit! Jag glömde ju helt och hållet.... För mycket i skallen dessa dagar. Men jag slänger ut en favorit imorgon tror jag bestämt :)

  Din bild är faktiskt helt underbar. Tokgillar den!

  Kramar

  Hoppas att du har en underbar julhelg med dina nära!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig bild! Glömde bort fotoutmaningen...
  Önskar dig en fortsatt fin julhelg, kram Suss

  SvaraRadera
 8. Hade så klart tänkt vara med, men det blev helt enkelt för mycket dan före dan. Jag hakar på igen vid nästa utmaning!
  God fortsättning!!
  //Karin

  SvaraRadera
 9. Önskar dig en fortsatt sköna dagar! Jag har ju inte själv deltagit i fotoutmaningen, men varje vecka kikat in på alla duktiga deltagare som visat sina fina bilder.
  Kram Anita

  SvaraRadera