söndag 4 november 2012

Söndag eftermiddag ...

Tack alla ni som skickat så varma kramar i era kommentarer i mitt förra inlägg! De värmde gott rakt igenom cyberspace varenda en. En sorgsenhet finns kvar men livet måste gå vidare och idag har jag skingrat tankarna med lite småpysslande och med lite förberedelser inför kommande vecka. 
 
Något jag gör varje vecka är att skriva en matsedel och planera våra matinköp. En förfärligt tråkig syssla och jag har mer än en gång funderat på att prova någon färdig matkasse. Men hur det än är så vill jag nog själv bestämma vad vi ska äta och att göra en veckomatsedel underlättar vardagen hur tråkigt det än är att göra den. Barnen i den här familjen frågar varenda dag, minst två gånger var, vad det blir för middag. Den här veckan blir det därför matsedel på svarta tavlan i köket så att alla kan se vad som ska serveras.
 

 
Snabbt, lättlagat, helst nyttigt och lite variation är tanken när jag väljer maträtterna. Idag när det är söndag blir det fläskfilé med rostade rotsaker och en superenkel men väldigt god örtsås. Den görs helt enkelt på en burk creme fraiche, en matsked fransk senap, lite salt och peppar och klippt persilja och gräslök efter smak. Finns inga färska örter hemma går det lika bra med frysta.
 
Hoppas att söndagen varit bra och att veckan startar på bästa sätt i morgon.
 
Maria
 
 
 
 
 

14 kommentarer:

 1. Fiffigt med den svarta tavlan där veckans meny presenteras ! Ha en fortsatt skön söndag !

  SvaraRadera
 2. Vi försöker också göra matsedlar, men just nu har vi tappat det. Måste sätta mig ner och leta lite nya recept, vi har fastnat i samma.
  Kram

  SvaraRadera
 3. så smart att göra en matsedel och att ha den framme så där. Snyggt dessutom.
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Vilken bra matsedel! Kommer nog ta efter någon rätt och kanske griffeltavlan med! var har du inhandlat den?
  kram Helena

  SvaraRadera
 5. Jag har funderat på griffeltavla i köket, så jag undrar detsamma som Helena. Och pastan med lax, uj vad gott. Jag tror bestämt att jag får ändra i vår veckas matsedel!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Vad imponerad jag blir!! :) Önskar att jag var lika duktig på att planera både mat och inköp... Men jag är inte så intresserad, vore det inte för barnen skulle jag lika gärna kunna äta äggröra eller gröt till middag. Men nu blev jag inte bara imponerad utan även inspirerad, TACK! Skönt att du kunnat skingra tankarna lite, KRAM

  SvaraRadera
 7. Snygg planering... hmmm, så borde jag också göra här hemma ;) Fina bilder som vanligt...och du, självklart välkommen!

  Men åh, så tråkigt. Plötligt är så mycket svårare... man är liksom inte med, även om jag tänkte när min mormor gick bort väldigt plötsligt att det var precis vad hon önskade. Men det är alltid jobbigt för dom som är kvar. Sköt om dig och jag hoppas du kan få styrka att ändå få en fin start på din vecka också ;)

  kram till dig

  SvaraRadera
 8. Häärliga bilder och den där menyn verkar suuupersmarrig!!! Jag har också haft tankarna på de färdiga matpåsarna men har inte kommit till skott! Har precis som du velat välja och avgöra själv vad som ska stå på menyn.

  Stööööööööööörsta kraaaaaaaamen aka

  SvaraRadera
 9. Matschema skriver vi också och det är så bra! Vilken enkel sås den måste jag testa! Kram Nilla

  SvaraRadera
 10. Läckert med tavlan tycker jag. Blir lite restaurangkänsla över det. På ett bra sätt menar jag då :)

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Vad mycket gott! Jag brukar göra likadant, vi har också en svart tavla i köket och barnen frågar hela tiden :) Kram!

  SvaraRadera
 12. Hejsan! Charmig tycker jag att tavlan är och inte så dumt, bra så slipper man ju tänka på vad som ska handlas, Karin

  SvaraRadera
 13. Fint att skriva upp maten, vi kör oxå med matsedel hemma. Så himla skönt så man slipper tänka ut något varje dag.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Smart med veckomatsedel. Själv skulle det dock inte funka för mig eftersom jag aldrig vet vad jag är sugen på för dagen. Och så är jag förstås väldigt dålig på att laga mat...
  kram på dig!

  SvaraRadera