tisdag 20 november 2012

Fotoutmaning och award ...

På väg hem från jobb idag, i mörker och dimma, fick jag ännu en gång en stark längtan efter ljusslingor och adventspyssel. Jag vill inte tjuvstarta allt för tidigt men längre än till helgen kan jag nog inte vänta, sedan måste ljuskransar och ljusslingorna hängas upp. I helgen som gick förberedde jag lite för advent med en ljusburk och lite annat småpyssel. Ljusburken har ni ju redan sett och idag hade jag tänkt visa er en bild på en adventspyntad svart skrivtavla men så kom jag på att det ju är tisdag och udda vecka. Det är ju alltså dags med ett nytt tema i Fotoutmanig vänner emellan och det betyder att skrivtavlan får vänta.
 
Temat den här gången är Morgon ... och alla är fortfarande hjärtligt välkomna att vara med.
 
Till förra fotoutmaningen provade vi ett nytt upplägg där ni själv kunde lägga till era länkar. Hur tyckte ni att det fungerade? Det hade varit roligt att veta.
 
 
 
Från fotoutmaning till en award ...
 
Det är Tanja med bloggen Tatjanis som skickat den fina awarden till mig. Tack snälla Tanja! Med awarden följde några frågor som jag ska försöka svara på. Orkar du läsa är det en chans att få veta något nytt om mig.

Favoriter: Favoriter inom vilken kategori undrar jag? Mina barn och min familj är så klart mina favoriter. Andra favoriter är hösten, rosa, Audi, Katarina Janouch, min vita tubsjal, silverringar, mina gamla pärlörhängen, svarta stövlar, tunikor, kuddar ... Det finns som sagt många favoriter.

Det här gör mig alldeles bubblig av lycka: Jag känner mig oftast lycklig men går kanske inte runt och känner den där bubbliga lyckokänslan titt som tätt. Men igår blev jag alldeles bubblig av lycka över ett jättefint sms från den finaste av vänner.

Favoritplats på jorden: Av de länder jag besökt är Kroatien mitt favoritresmål. Härligt klimat, underbart hav och trevliga människor. Men min absoluta favoritplats på jorden är ... hemma. Japp, jag är en riktigt hustomte och trivs allra bäst hemma i vårt hus med familjen.

Bästa godiset: Utan tvekan Marabos mjölkchoklad!

Det tackar jag inte nej till: En nybakad kanelbulle.

Drömyrket som aldrig blev av: Som barn var mitt drömyrke läkare. Längre fram i livet visade det sig att matte inte var mitt vassaste ämne. Naturvetenskapliga studier var alltså aldrig aktuellt men arbete med människor, både stora och små, blev det och det trivs jag bra med. Yrken som jag ofta fantiserat om, och faktiskt fortfarande kan fantisera om, är sömmerska eller skräddare med uppdrag att sy vackra teaterkläder. Jag kan också drömma om att vara författare, fotograf eller konsthantverkare av något slag.

Vilken historisk person skulle du vilja bjuda in på taco-kväll: Jag gillar inte tacos och skulle därför inte bjuda på just det men Greta Garbo skulle jag kunna tänka mig att bjuda in bara för att hon var så tjusig.

Bästa köpet: Bästa köpet just nu är något så tråkigt som ett par svarta strumpbyxor. Precis så varma och mjuka som expediten utlovade.

Dagens-skulle-verkligen-verkligen-vilja-ha: Idag känner jag mig lite frusen så dagens-skulle-verkligen-vilja-ha är en varm snygg ullkofta i grått eller blått som det gärna får stå Odd Molly på.
 
Med awarden följde också uppdraget att skicka den vidare tillsammans med nya frågor till andra bloggare. Jag vet bara inte vem jag ska skicka vidare till, det är svårt att välja. Jag behöver tänka lite på det så därför väljer jag att inte göra det just nu.
 
Trevlig kväll!
 
Maria


15 kommentarer:

 1. Kul att få reda på lite mer...:) och utmaningen ska jag försöka hinna med den här veckan..

  Pernill

  SvaraRadera
 2. Alltid kul att få veta mer om sina bloggvänner!:)
  Ska försöka hinna med utmaningen denna veckan. Ska ta fram kameran redan nu ikväll...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis!!! Den är du värd!
  och så roligt att vete lite mer om dig ;)

  Jag tycker det fungerade jättebra förra gången... *haha* när du fick påminnt mig om hur jag skulle göra :D

  kram kram vännen

  SvaraRadera
 4. Största kramen från sms aren.........

  SvaraRadera
 5. Grattis till fin award den är du och din härliga blogg väl värd, udda vecka och fotoutmaning vänner i mellan den längtar man lite efter och nu är den här . Hurra ! Det funkade utmärkt att själv länka ! Ha en fin onsdag. Kram

  SvaraRadera
 6. Bra tema!!
  Och grattis! Kul att läsa=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. Kul tema, och så klart jag ät med denna vecka :)

  Kram Kajsa

  Ps. Kul att du fått en award, den är du verkligen värm med din trevliga blogg!!

  SvaraRadera
 8. Grattis till awarden! Så kul att få veta lite mer om dig. Jag är med som vanligt på fotoutmaningen :)
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Grattis och roligt tema igen! Och det fungerade jättebra med länkandet tycker jag.
  hälsa&kärlek <3

  SvaraRadera
 10. Grattis till Awarden! Den är du så väl värd :) Kul att veta mer om dig och jag är självklart med på söndag igen!
  // Sandra

  SvaraRadera
 11. Grattis! Var inte med förra veckan men tycker länkverktyg är bra. Då bestämmer man den dagen om man är med eller inte. Och ni slipper uppdatera era inlägg stup i kvarten när någon ytterligare hakar på.

  SvaraRadera
 12. Det fungerade väl fint med länkarna? Men ännu bättre om man kunde se småbilder kanske...?

  Morgon alltså.... Ska detta bli morgonen då jag faktiskt kliver upp i ottan för att hitta morgonljuset? Det har aldrig hänt nämligen :)

  Kramar

  SvaraRadera
 13. Åh, jag gillar temat massor! Tur att morgonen liksom är ganska sen nu för tiden :-D

  SvaraRadera
 14. Är det i morgon vi ska visa morgon? Jag är lite förvirrad... Kram!

  SvaraRadera