fredag 12 oktober 2012

Rosa smoothie till trötta älsklingar ...

Som ni säkert redan vet är oktober en rosa månad, rosa som i cancerfondens rosa band. Rosa är en färg jag tycker väldigt mycket om men inte när den förknippas med bröstcancer. Bröstcancer, ja cancer i alla former förstås, skrämmer mig. Jag vill helst inte tänka på hur många människor som drabbas av denna sjukdom och att det kan drabba mig själv eller någon av mina nära och kära. Men skulle det hemska ändå hända vill jag förstås att den allra bästa hjälp ska finnas. Därför har jag lämnat ett bidrag till cancerfondens insamling via sms. Ett rosa armband eller ett rosa band på jackan passar inte mig. För att uppmärksamma rosa bandet har Meam Die startat en utmaning i att blogga rosa. En utmaning som jag valt att anta och därför blir det ett rosa inlägg här idag. Titta gärna in till Meam Die för att läsa mer om rosabandet och utmaningen.
 
Hemma hos oss startar dagen ofta med en smoothie till de två trötta älsklingarna. Det är framför allt den ena älsklingen som har svårt att ta sig ur sängen och få i sig frukost. För mig är det otänkbart att skicka iväg barnen till skolan utan att de fått något i magen och därför servar jag med en nymixad smoothie. I vissa lägen är "curling" helt enkel ett måste.
 
 
För den rosa sakens skull blev det rosa smoothie med rosa sugrör idag. Vaniljyoghurt mixat med hallon och jordgubbar ger energi även till den allra tröttaste.
 
Trevlig fredag säger jag till er och tusen tack för alla fina kommentarer om mina påhitt!
 
Maria
 



11 kommentarer:

 1. Är själv drabbad av denna sjukdom då både min pappa och min farmor gick bort i cancer. Min farmor i bröstcancer. Rosa armband och rosa band är inte min grej heller, men jag bidrar till forskningen på andra sätt.
  Härlig den rosa smoothien såg ut och självklart ska ungarna ha frukost innan skolan även om det innebär lite curling!;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket fint rosa inlägg! Smoothie är riktigt smarrigt! Ha en skön fredagskväll, kram Suss

  SvaraRadera
 3. Härligt!! Ska ta och kolla in den där utmaningen jag också... Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Åh så rosa... och så gott!!!
  Lyckliga dom!

  kram kram och ha en fortsatt fin fredag. /Malin

  SvaraRadera
 5. Gott och fint rosa inlägg! Ha en fin fredagskväll! Kram Nilla

  SvaraRadera
 6. Vilket bra iniativ! Klart att vi ska kämpa för och uppmärksamma bröstcancern tillsammans! Roligt med din fotoutmaning också! Kanske hänger jag på! Kramen!

  SvaraRadera
 7. Så viktigt att uppmärksamma och vilket fint initiativ !! Usch vad hemskt med dessa cancer-sjukdomar...

  ps. jag har skrivit ett meddelande i ditt senaste inlägg om fotoutmaning. Maken har råkat krascha min kamera, /()&/%¤¤&/%&//(/()(), grrr.... så nu kan jag inte var med i din utmaning. Jag har beställt ett nytt objektiv och fram till det kommer får jag göra inlägg med foton jag redan tagit. Tyvärr passar ingen av dem in in till ditt tema denna gång... Blir med nästa gång igen:)

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 8. Fint och mums!Som vanligt ett foto att förlora sig i en stund :)

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Mums med smoothie och rosa inlägg är bra!

  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Fint foto! Så piffigt med flaggan på sugröret.
  Såklart en tröttis ska ha en sån här. Mums!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 11. En väldigt fin form av curling tycker jag!

  SvaraRadera