måndag 23 juli 2012

Mitt nya trädgårdsrum ...

Jag tror att jag skriver det efter varje fotoutmaning och nu måste jag skriva det igen. Ni gör mig så glad! Glad när ni vill vara med, glad när ni lämnar fina kommentarer och glad när jag ser era bilder. Så många fina tolkningar på temat Tillsammans. Listan på alla som ville vara med uppdaterades ett par gånger i går och är nu uppdaterad igen. Jag hoppas att ingen har tappats bort. Skulle det vara så att du har publicerat ett bidrag men inte ser din blogg i listan (gårdagens inlägg alltså) är det bara att höra av sig så fixar jag det.

 
 Tillsammans med maken har det nu byggts en pergola. Vi skojade om att vi jobbar lite som Ernst och hans kompanjoner, maken och jag. Jag kommer med idéer, ritar och berättar. Maken får göra det mesta när det gäller själva byggandet och under tiden fixar jag något gott i köket. Sen när bygget är klart kommer jag och piffar. En arbetsfördelning som fungerar bra här hemma. Så med bilder tagna i gårdagens skymning bjuder jag in er i mitt nya trädgårdsrum. Trädäcket och möblerna fanns här sedan tidigare men först nu, med ett tak av svarta ribbor känns det riktigt som ett rum. Kanske kan man inte kalla rummet för pergola än för några klätterväxter har vi inte hunnit få på plats. Önskar att jag kunde klä konstruktionen med vindruvsrankor men får nog tyvärr inse att med det här läget behöver jag en mindre solkrävande klättrare.


 
I ren lycka över att ha ett tak att hänga något i tillverkade jag en "tras-krona". Ernst-style tyckte fina svägerskan. Ett pynt som tål lite vind är det i alla fall till skillnad från en ljuskrona som jag först tänkt. Som vanligt när jag är igång och "piffar" så har några saker fått flytta runt. Den hemmasnickrade lådan har fått en ny plats och de vita ljusstakarna, före detta lampor och ett av mina få loppisfynd, fick flytta ut.

 

Med en kopp varmt te, jacka och en gosig filt är det riktigt mysigt att sitta där i det nya trädgårdsrummet och klura på nya idéer, drömma lite grann eller faktiskt bara vara.

Kramar till er!

Maria
13 kommentarer:

 1. Såååååå himla fint!! Blev verkligen ombonat! Och snyggt med den svarta färgen på virket som tar upp färgen i möblerna - perfekt! Och tygkronan blev pricken över i:et:)) Lyckat, verkligen!!

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 2. Blev jätte fint och tänk sedan när det vuxit upp lite klätterväxter också. En riktig oas i er trädgård kan jag tänka mig!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. kikar in hos dig igen!
  Blev ju så bra!
  Jag har också lyckan att ha en egen Ernst här hemma haha!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Så fint! Nu blev jag inspirerad att fixa. Jag får vara min egen Ernst och matfixare så det går inte så himla fort... Det finns så mycket man vill göra.
  Jag vill snickra de där lådorna :) Och skriva på dem....
  Ha en go dag

  SvaraRadera
 5. Så fint uterummet blev! Det är alltid kul när man kan hjälpas åt och var och en gör det den är bra på. Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 6. Å så underbart! Vill också ha en Pergola! Ser hur mysigt ut som helst ;)
  Lyckliga du *ler* Ha det så mysigt!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 7. Det blev såå fint allting. Gillar traskronan och de svartvita remsorna. Arbetsfördelningen är densamma här hemma. Kram och tack för rolig utmaning i går./ Pia

  SvaraRadera
 8. Vilken lycka att jag "hittade" din Blogg! Har nu suttit och läst här och inser snabbt: Här är en till "tjej" med sinne för sådant som är vackert och tilltalar mig. Här kommer jag att smyga in titt som tätt!
  Må gott och vink vink från mig.

  SvaraRadera
 9. Ser jättejättefint ut!! Hoppas att ni får möjlighet att sitta där en del nu också! Nästa gång är jag med ”på riktigt” i utmaningen, tycker det är så kul men det blev inte denna gång eftersom jag är ledig och just TILLSAMMANS med de jag älskar.. Kram sara

  SvaraRadera
 10. Så fint ni fixat det! :)

  Jag skrattar gott åt arbetsfördelningen. Ser likadant ut här hemma. Och maken är glad att det är jag som jämförs med Ernst och inte han...

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Så himla fint!!! Här hemma är jag både Ernst och kompanjonerna medan sambon lagar mat och tar hand om barnen, haha!

  SvaraRadera
 12. Superfint! Önskar jag hade ett uterum jag också! Njut av det!

  SvaraRadera