söndag 15 juli 2012

En spegels vara eller icke vara ...

En spegels vara eller icke vara eller kanske, Var ska spegeln vara? Det här är alltså ett inlägg om en spegel som jag burit runt på, inte bara ett varv utan ganska många varv här hemma. Det började med att en gammal spegel plockades fram ur klädkammaren för att få en plats i trädgården. Tanken var att den skulle placeras så att jag kunde "titta runt hörnet" och se en del av trädgården från vardagsrum och kök. Spegeln flyttades runt i trädgården men hittade inte riktigt sin plats och hamnade då i hallen där en idé om att måla den vit och använda den som hallspegel föddes. Men så var det ju det där med att hallen är så liten och att spegeln skulle hamna mitt emot ett fönster som inte kändes bra så då var det tillbaka till ursprungsidéen, trädgården. I fredags målades spegeln svart och jag hittade efter ytterligare några varv i trädgården en plats som kändes bra. I väntan på hjälp från maken att fästa den på en av våra spaljéer flyttade spegeln in i hallen igen och där möttes den av Sigurd, vår nya bänk från IKEA ... och plötsligt hittade spegeln sin plats ... i hallen. Låter det rörigt? Ja, om inte rörigt så i alla fall veligt tycker jag själv, för hur svårt kan det egentligen vara att bestämma sig för var en spegel ska vara?

Ni som följer mina inlägg har nog sett att jag morrat och muttrat lite över en byrå i hallen. Den byrån är nu flyttad till vårt lilla badrum och i stället har jag fått min efterlängtade bänk att pynta med några kuddar, en låda och ja, den svarta spegeln. För titta bara, visst kan den stå där ett tag? Och när jag tröttnar så kan jag ju flytta ut den i stället.Musse Pigg tar emot med öppna armar. En liten figur som låg i byrån som jag flyttade.Det hela är inte riktigt färdig piffat än. Tavlorna som hänger kvar sedan tidigare behöver hängas om, ramarna ska få nya motiv och korgen under bänken som just nu är förvaring till diverse hundsaker ska så småningom bytas mot en annan korg eller låda där sakerna inte syns så tydligt.

Så ni som hoppades på bilder på spegeln i vår trädgård, det blev inga sådana bilder idag. Men det kan som sagt hända att spegeln får en annan placering om ett tag och i så fall lovar jag att visa er var den tar vägen.

Skön söndag till er!

Maria

10 kommentarer:

 1. Så fint! Du har verkligen öga för detaljer, det är en fröjd att se!

  SvaraRadera
 2. Den blev ju bra där i hallen! Och som sagt, du kan ju flytta den om du tröttnar!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men å så fint du har gjort i hallen! Fick ett tips till in hall som ska göras om lite, frågan är bara om vi har plats för en bänk...
  Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Superkanon med en sån fin bänk. Den kommer du inte tröttna på första laget, eftersom du kan ändra efter behag på den.

  Annars känner jag igen veligheten. Jag gör alltid, alltid så...bär runt och bär runt. Blir tokig på mig själv ibland :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 5. Va roligt att ha en hall som man kan möblera i! Vår är så långsmal och ligger kant i kant med tvättstugan så för att slippa bära UPP kläder har vi satsat på vita MALM som sväljer underkläder och tröjor. Och lådor och hurtsar till alla barnens kläder och skor!
  Jättefina bilder du tagit!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Åh, vad fint det blev! Och jag är nu övertygad om att ramen till min spegel i hallen ska målas svart!
  Detta har jag velat kring ett tag nu!
  Tack!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Behåll den placeringen, det var ju jättefint! Och jag har en precis likadan liten skål, från loppis.. hm, undras var...

  SvaraRadera