torsdag 26 juli 2012

Den är här idag ...

Den är här idag. Känslan som av någon anledning alltid infinner sig någon gång under semestern. I alla fall hos mig. Känslan av att jag inte hunnit med allt jag velat. Känslan av att snart är det slut. Slut med den härliga ledigheten och friheten att ta dagen lite som den kommer. Det är väl helt enkelt så att jag har det så himla bra när jag är ledig och får skrota runt här hemma och göra sådant som jag gillar. Och sådant man gillar vill man ju att det ska vara länge länge.


En liten fjäril irrade sig in till oss igår och fladdrade mot våra stora fönster tills dottern lyckades fånga in den i sina händer. När hon öppnade händerna igen satt den alldeles stilla och jag sprang förstås och hämtade kameran.

Nu är det faktiskt så att jag har två hela veckors ledighet kvar. Det är alltså alldeles för tidigt att känna att semestern snart är slut och för att mota bort den där känslan ska jag skriva en liten lista på vad jag vill använda den här dagen till och njuta av den. Och vad ska stå på den listan då? Fixa färdigt ett litet fotopyssel, kolla en inställning på kameran, ligga i soffan under pergolan och läsa, fika med goda vänner ... och ... nej jag tror det får räcka så för idag.

Njut av sommardagen!

Maria

Ps. Ett inlägg hos Creando fick mig att kolla vilka inställningar jag egentligen har i kommentarsfältet och jag såg till min förskräckelse att jag också har haft det otroligt irriterande ordverifieringen på. Den ska vara avstängd nu men om någon som lämnar en kommentar bara skulle vilja bekräfta att den verkligen är borttagen så skulle jag bli glad.

15 kommentarer:

 1. När det blir så där för mig brukar jag också skriva listor, så att jag vet vad jag i alla fall ville med dagen. Sedan får man se vad man hann med... Underbart vacker bild på fjärilen!

  SvaraRadera
 2. Och nej, det finns ingen ordverifiering på längre :-) Undrar hur jag ahr det på min...

  SvaraRadera
 3. Vilken fin bild på fjärilen!:)
  Känner att jag hunnit med en hel del på min semester, även om det finns en del kvar. Ska nog också skriva en lista.
  Jag har en vecka kvar på semestern, men sedan jobbar jag en vecka och har sedan tre dagar till då vi åker till Danmark.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vilken fin bild! Såg att jag missade att fotoutmaningen dragit igång igen, men jag ser fram emot nästa gång!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin bild!

  Ha en skön sommardag ;)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 6. ...;) Å så bra att du tagit bort det. Ordverifieringen är ganska jobbigt faktiskt *ler

  SvaraRadera
 7. Hallu! Ja den där känslan känner jag igen. Den är rätt tung tycker jag = semester är underbart. Något annat som är underbart är bilden på fjärilen. Du är verkligen duktig på att fånga ögonblick.

  Skönt att slippa ordverifieringen =D

  Kram

  SvaraRadera
 8. jag läste nånstans att man blev bara stressad av att skriva listor på vad man skulle göra...det var bättre att på kvällen skriva ner vad man hade gjort. Fast är det bara kul "måsten" tycker jag visst att man ska göra en lista. Kram

  SvaraRadera
 9. Vilken bild!! Jo vad jag käner igen det du skriver! Precis så har jag också känt just idag, jag har en vecka kvar men känner att jag vill hinna göra såååå mycket. Kram Nilla

  SvaraRadera
 10. Ja heja, vad glad jag blir att du tar bort ordverifieringen, jag hatar den! Och jag har bara en semestervecka kvar, snyft snörvel :-( Underbart foto! kram

  SvaraRadera
 11. Ja, tänk vad lätt det är att börja tänka på att semestern snart är slut istället för att njuta av nuet. Är lika dan. Men jag ska skärpa mig och njuta av de lediga dagar som är kvar.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Mmmm, jag går på semester på måndag. Tre veckor. Tror bestämt att sommaren kom lagom till dess :)

  Bra att ordverifieringen är borta. Jag kikar ju in ändå, men det blir lite lättare :)

  Kramar

  SvaraRadera
 13. Du, det där första stycket hade jag kunnat skriva! Jag har en vecka kvar av semestern och jag känner att stressen börjar komma krypandet och "men vad har jag gjort under semestern!!!"-panik.. och det är ju inte att utnyttja tiden på bästa sätt..

  Det går bra att spraya glas, men man måste spraya väldigt tunt och lite i taget, för annars börjar det rinna lätt.

  SvaraRadera