torsdag 12 juli 2012

BBQ-sås...

Häromdagen provade jag ett nytt recept på en BBQ-sås och den blev faktiskt riktigt god. Varm och nylagad åt vi den till grillad fläskkarré och nypotatis. I går åt vi den som en kall sås till hemmagjorda hamburgare. Hur gott som helst! I vår familj är vi inbitna tzatziki-älskare men att BBQ-såsen innehåller coca cola gjorde t.o.m. barnen lite nyfikna på den. Kanske något för dig också att testa? Här kommer i alla fall receptet.




BBQ-sås

1 finhackad lök
2 klyftor finhackad vitlök
1 chili, urkärnad och hackad
1-2 msk matolja
1 burk krossad tomat (ca 400 g)
2 msk råsocker
1-2 msk rödvinsvinäger
2 dl coca cola
1-2 msk worcestersås
salt
peppar

Fräs lök, vitlök och chili i en kastrull utan att de får färg. Häll i krossade tomater, socker, vinäger, coca cola och worcestersås. Sjud i 30-40 min. Smaka av med salt och peppar.

Ha en fin dag!

Maria

3 kommentarer:

  1. Tack för tips! Håller med- kan säkert gillas av barnen! Jag fotar roliga recept dom detta via IPhone numer och plockar fram ur buldarkivet redan i affären och sen vid spisen!

    SvaraRadera
  2. Vi gillar också tzatsiki, men det här lät också gott. Smart tips att fota av recept men hittar på nätet.
    Du var ju också duktig igår!;) Ev blir det häckklippning här idag. Vi har en häck gemensamt med grannen och de senaste åren är det maken som klippt den. Vi har väntat ut grannarna lite, men nu har de klippt sin häck mot baksidan utan att ta den gemensamma. Nu ger vi upp. Ska den bli klippt, så får vi ta tag i det.
    Ha en fortsatt bra dag.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Gott,gott,gott! Det här tror jag att hela familjen skulle gilla här. Det är bara jag som är lite kinkig med sockret ju... :)

    SvaraRadera