söndag 24 juni 2012

Den lilla byrån i hallen ...

Oftast sitter jag ensam vid köksbordet på morgnarna. De andra i familjen sover gärna länge och jag trivs med att börja dagen med en stund för mig själv. Inte sällan sitter jag där vid köksbordet och tittar mig omkring i vårt hus. Med den öppna planlösningen vi har ser jag inte bara köket och vardagsrummet utan också en del av vår hall och ofta faller min blick på den här byrån när jag sitter på "min" stol. Vi kommer inte riktigt överens längre jag och den där byrån. I alla fall är jag inte längre överens med byråns placering. Visst är den bra förvaring för nycklar, solglasögon, scarfsar och annat men den känns lite för liten tycker jag. För liten för att stå just där...  men precis lagom stor för att stå i vårt lilla badrum.  För det mesta kan jag se framför mig hur någon förändring här hemma ska bli och oftast kan jag sälja in mina idéer till resten av familjen utan större svårigheter men ibland måste jag liksom bevisa att något faktiskt kommer att bli bra. Så byrån fick flytta in i badrummet en kort stund, och ja den kommer att passa bra där, för att sedan flytta tillbaka ut i hallen igen.
 Och med ett litet stilleben med en snart överblommad pion, det sista av en hel bukett, och vetskapen om att byrån strax kommer att bytas ut mot en bänk i hallen kan jag lugnt sitta och titta på den igen. Och även om jag så sent som igår skrev att jag först ska ta hand om det jag har i hus och trädgård innan jag sätter igång med nytt så kan ingenting hindra mig från att drömma vidare om små förändringsprojekt medan jag far fram med dammtrasan och fortsätter att röja och rensa. Har du några projekt på gång hemma hos dig?

Maria


8 kommentarer:

 1. Jag har alltid projekt på gång. Lite för mycket faktiskt...:) Är det inte påbörjat så surrar det i huvudet. Just idag kämpar jag med att få fram ett fungerande mönster för min virkade matta. Jag sliter mitt hår och tar en paus i bloggvärlden istället :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Just nu väntar jag på flytt och då, ja då lär projekten dra igång och bli fler än vad som är riktigt friskt =)
  Just nu planerar jag bara, och väntar ...

  Jag gillar din byrå, kul att den passar någon annanstans i ditt bo så den kan återanvändas.

  Tack för tipsen du gav på min blogg. Jag gillar idén med tyg, vi får se hur det blir.
  Blir det en randig tapet så rör det sig om en vägg inte hela rummet. Det blir som du skriver alldeles för mycket annars.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Här finns det alltid projekt på gång också, både små och stora. Grejen hos mig är att jag ofta är bra på att starta dem, men sämre på att slutföra dem. Idag har jag äntligen gjort klart fjärilarna jag började virka på för flera månader sedan...
  Bra när man kan återanvända saker på andra ställen i huset!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. ett fint stilleben och ja ständigt projekt hihi men efter att ha avslutat barnens rum blir det hallen eller köket kanske?
  Kram Nilla

  SvaraRadera
 5. Fina fina bilder! Här finns tusentals projekt. Vårt hus är byggt på sjuttiotalet med furu och korkmatta, murriga tapeter och riktig "alpstugekänsla". Sakta men säkert förvandlas huset, men det tar tid. Nästa projekt är kakel i köket. För nu sitter korkmatta på väggen. hur tänkte dom?!!?

  Ha en skön kväll

  Kramar Louise

  SvaraRadera
 6. Smart att låta byrån få testflytta. Har alltid flera projekt på gång fast kanske i lite mindre skala. Sy, pyssla, virka, baka...

  SvaraRadera
 7. Har ett projekt som består i att ta bort den öppna Expeditbokhyllan vi har i vardagsrummet - rensa undan en himla massa böcker - och sen skaffa en vit förvaringsmöbel för de av böckerna vi ändå vill ha kvar. Ser lite rörigt ut just nu och det har inte hållit i längden att jag en gång färgsorterat alla böckerna.. Kram Sara

  SvaraRadera
 8. Den lilla byrån kommer säkert passa fint i ert badrum :)
  Jag har ett stort projekt på gång. Det är att skriva klart min bok under sommaren. Ett mer nära förestående projekt den här veckan är att förbereda för mitt 40 -årskalas som går av stapeln på lördag :)
  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera