söndag 27 maj 2012

Trälåda till mor ...

 Även om morsdag inte är en dag som vi direkt brukar fira så tycker jag ändå att det är trevligt tillfälle att passa på att ge min mamma en blomma. I år blev det ett litet olivträd som kommer att passa perfekt i mina föräldrars fina uterum. När jag var barn fick nog mamma ofta en teckning eller något jag pysslat till morsdag och att jag snart ska fylla 40 är ju ingen anledning att sluta komma med hemmagjorda pyssel till mamma eller vad säger ni? Så förutom olivträdet fick mamma en hemmagjord trälåda modell fruktlåda. Min plan är att trälådan som jag byggt av överblivna redan färdigmålade brädor ska stå på högkant bredvid mammas läs- och vilstol i uterummet. I lådan har jag tänkt att hon ska lägga några trevliga tidningar och uppe på lådan kan hon ställa en liten blomma och sin kaffekopp. Givetvis var jag tvungen att testa hur bra det gick att piffa lådan innan jag gav bort den och se det gick alldeles utmärkt.





Mina föräldrar bor på nr 10 och därför pyntade jag lådan med texten garden no: 10. En stämpel som legat i pysselskåpet i en mindre evighet kom till användning och ett blomliknande mönster stämplades också dit. För att ge lådan en lite sliten känsla har jag slipat lite här och där med ett ganska grovt sandpapper. Hm, får nog ta och bygga en låda till mig själv också.

Ha en fin fortsättning på den här söndagen!

Maria

14 kommentarer:

  1. Jättefin låda, en sån vill jag oxå ha.synd att inte jag var din mamma...hahaha.
    Får nog ta mig en titt bland brädorna hos grannen. Det blev verkligen så fint med den på altanen!!! läcker dekoration med texten och siffran....Alla bilderna ser så härligt somliga och mysiga ut.

    Jag har pysslat med lite annat idag , som du kan se senare ikväll på min sida. Härligt väder, tyvärr ser det inte ut att hålla i sig..hm.

    Ha det gott !
    Kramelikram Veronica

    SvaraRadera
  2. Men vilken fin!!! Kan ana att din mamma blev glad...

    SvaraRadera
  3. Kan tro att mamma blev glad för en så fin present!
    Anita

    SvaraRadera
  4. Så himla fint! Jag vill ju nästan vara din mamma, när hon får så fint av dig.... Men jag är nog lite för ung. Fyller också 40 snart...

    Ett gäng kramar!

    SvaraRadera
  5. Åh va fin, gillar texten! Självklart kan man aldrig bli för gammal för att pyssla till sin mamma!

    SvaraRadera
  6. Oj så fint! Olivträd är nåt av det bästa jag vet. Bara måste köpa mig ett nån gång tror jag.

    SvaraRadera
  7. Åh, vilken underbar låda! Jag köpte en gammal låda igår som jag är helt förälskad i! Nu fick du mig att vilja göra fler lådor! Tack för inspirationen!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. :) Mamma blev väl överlycklig kan jag tänka!
    Hoppas du också fått fin och mysig uppvaktning idag.
    // Sandra

    SvaraRadera
  9. Sådana fina lådor kan man ju aldrig få för många av, vad duktig du är. Muggen ser så härlig ut att jag blir sugen på en kopp te :)

    SvaraRadera
  10. Super snygg låda! Skulle gärna ha en sådan jag också!:)
    Kram

    SvaraRadera
  11. Jättesnygg! En sån låda skulle jag också vilja ha. Visst är det roligare att både få och ge bort saker som någon pysslat med. Mamma måste ha blivit överlycklig. Underbara bilder.

    Ha en bra dag. Kramar L

    SvaraRadera
  12. Guuud så fin, jag älskar trälådor och den här var helt i min smak

    SvaraRadera
  13. Jag tycker absolut att du måste bygga en låda åt dig själv! Så fin! Cch så bra att man kan ta med sig böckerna vart man vill.

    SvaraRadera
  14. Otroligt fint! Vad duktig du är!! Gillar den massor. Kanske att jag ska ge mig på att snickra jag med :-)

    Kram på dig!

    SvaraRadera