söndag 20 maj 2012

Fotoutmaning vänner emellan - Nära

Trots att det var jag själv som tänkte ut temat Nära till den här gångens Fotoutmaning vänner emellan så tappade jag alldeles inspirationen för temat när det var dags att ta fram kameran. Inte en enda av de där första tankarna kring temat fanns kvar men efter en stunds funderande bestämde jag mig för att göra det lite enkelt för mig och tolka nära som "så nära jag kan komma med kameran". Så mitt fasta 50 mm objektiv, som oftast sitter på kameran, byttes mot zoomobjektivet och med dotterns tillåtelse skruvades hennes närlins på. Sen traskade jag ut i trädgården för en "fotodate" med vårt lilla lilla men mycket söta äppelträd, James Grieve.

Inte helt oväntat fick kameran och de fina äppelblommorna liv i inspirationen igen och jag glömde både tid och rum. Jag klickade och klickade, ändrade inställningarna (som jag fortfarande inte riktigt behärskar) och klickade lite till och några av alla bilderna ser ni nu här. Först två bilder i ljuvaste ljusrosa och härliga vårgröna toner. Något suddiga eftersom jag kröp närmare inpå äppelblommorna än vad kameran riktigt klarade att fokusera.Efter ett antal bilder liknande de här, fick jag för mig att ändra kamerans inställning till svart-vit. Vårkänslan blev kanske mindre men dramatiken i bilderna desto större. Nästan lite magiska tycker jag.De två svart-vita bilderna är justerade i online redigeringsprogrammet Pixlr (www.pixlr.com) där jag lagt till effekten old photo som gav bilderna en något varmare ton.

I vårt vardagsrum hänger två tavlor med bilder på vad jag åtminstone tror är äppelblommor. Svart-vita de också men köpta på IKEA. Jag är nästan lite sugen på att byta de mot mina egna äppelblomsbilder. Vad tror ni om det?

Vill du se fler tolkningar på Fotoutmaningen vänner emellan med temat Nära så kika in på bloggarna

Nu väntar en fotbollscup och jag ska snart sätta mig i bilen med tre fnittriga, pratiga och förväntansfulla tjejer. Håller tummarna för tjejerna och önskar dig som tittar in här en riktigt fin dag!

Maria

14 kommentarer:

 1. Ja, så är det ibland att inspirationen tryter...men vilken tur att du fann den igen för dina bilder är verkligen underbart fina och härligt somriga!!! Själv ska jag ge mig ut i trädgården och leta efter mina "nära-bilder" nu. Du får väl se vad du gillar dem...

  Ha en fin dag!
  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 2. Den första svartvita bilden är helt underbar! Otroligt vacker!

  SvaraRadera
 3. Som vanligt fantastiska bilder! Klart du ska byta ut bilderna i vardagsrummet, dina är ju så fina och mer personliga! Hos mig är det idétorka... en stund till, ser ut att kunna spricka upp och pojkarna ska snart sova då får jag tid att samla mig och knäppa loss!
  Ha en fin dag, Sandra

  SvaraRadera
 4. Klart du ska byta ut dem till dina egna, de var ju jätte fina!
  Här har ju inte blommorna slagit ut så mycket än, men när de gör det så ska jag också fota dem.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Supervackra bilder! Klart du ska sätta dem på väggen istället :)
  Här kommer mitt bidrag
  http://www.krupnikov.wordpress.com

  SvaraRadera
 6. Superfina bilder! Jag är gärna med men det verkar som att jag inte fått kläm på när du annonserar temat. Har missat det två gånger i rad nu. Men nu kanske jag klurat ut det - varannan söndag och du lägger ut temat under veckan innan. Kan det stämma?

  SvaraRadera
 7. Tog mig en funderare och hittade bidrag som jag publicerat hastigt och lustigt. Det är så himla roligt med dessa fotoutmaningar, tycker jag.

  SvaraRadera
 8. Tack för kommentarerna! Måste ha missat att du skrev om hur utmaningen funkade!?!? Måste dubbelkolla. Ser redan fram emot nästa gång!

  SvaraRadera
 9. Jättefina bilder, blomstrande träd kan man inte ta för många bilder på, de är ju så vackra. Jag tycker absolut att dina foton skulle platsa på väggen! Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Nu har jag fått upp mitt bidrag :-) Gillar temat!!

  SvaraRadera
 11. Äsch! Har missat det. Kommer att lägga ut ett bidrag imorgon. Bättre sent än aldrig, eller.... :)

  Superfint bidrag! Som vanligt hos dig!

  Kramar

  SvaraRadera
 12. Vad kul! Får alla vara med på utmaningen? När kommer nästa?
  Jättefina bilder, upp på väggen tycker jag!
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 13. Fint!! Jag lägger till mig som följare av din blogg så ska jag testa att haka på nästa gång!! Kram

  SvaraRadera
 14. Väldigt snygga bilder!!! Tusan att jag missade utmaningen!! Nästa är jag med på :)Kram

  SvaraRadera